Водещият производител на бронирани автомобили в световен мащаб - International

...
Водещият производител на бронирани автомобили в световен мащаб - International
Коментари Харесай

Световният производител на бронирани автомобили International Armored Group се насочва към преки инвестиции във военната промишленост у нас

Водещият производител на бронирани коли в международен мащаб - International Armored Group (IAG), се насочва към директни вложения във военната индустрия в България, като първата стъпка е изборът на български полигон за осъществяване на наложителните тествания за качество и надеждност по стандартите на НАТО. В същото време, IAG извърши отговорностите си като подизпълнител на българската " Самел – 90 “, която през 2020 година подписа контракт за доставка на бронирани коли за потребностите на „ Силите за специфични интервенции “ към МО. Първите 45 машини към този момент са в България, като IAG ги създаде в период без значение от тежките стопански условия, подбудени от разпространяването на COVID-19 – понижено произвеждане на мотори, електроника, съществени съставни елементи за коли в международен мащаб, понижен потенциал на превоз сред континентите, незадоволителни свободни потенциали на контейнеровози и стачки. Успехът на целия план се дължи на доверието на международните производители към IAG, на коректността на компанията във връзка с декларираните доставки и на спазването на интернационалното законодателство.


От 2021 година, за първи път тествания за узаконяване на бронирани коли по стандартите на НАТО се организират и в България. Това стана допустимо, откакто IAG получи единодушие от интернационалната лаборатория TNO в Нидерландия за взаимно осъществяване на някои от тестванията тук. Основателят и притежател на IAG – българският бежанец доктор Антон Стефов, избра „ Централен артилерийски полигон – МО “ наоколо до с. Змеево за тестванията с гърмежи, като няколко бронирани машини към този момент са сполучливо тествани и сертифицирани. Отлични оценки получиха и производителите на тротиловите отливки от „ Института по металознание, уреди и технологии “ при Българска академия на науките. Специалистите от Българска академия на науките създадоха и използваха нови технологии за отливане на голямогабаритни тротилови произведения. Предстоят договаряния за присъединението на института към работните групи от експерти, които основават и усъвършенстват стандартите на НАТО.

Решението на доктор Стефов да вложи средства в полигон на Министерството на защитата на Република България е част от дълготрайната му визия за директни вложения в родната му страна.

„ От години премислям да разширя наличието на IAG в България, освен поради вероятността на пазара, само че и тъй като за мен патриотизмът значи действителна поддръжка за страната, в стопански измерения. Смятам, че е настъпил верният миг, в който пред България се откриват нови хоризонти. Провеждането на тествания за узаконяване, в които влагаме огромен запас в интерес на старозагорския район, е първата стъпка от тактиката ни да се установим трайно в България. Искаме да подкрепим индустрията, да подпомогнем развиването на положителни експерти, да увеличим заетостта, да влагаме в образованието на амбициозни бъдещи специалисти “, разяснява доктор Стефов.

През август 2021 година на „ Централен артилерийски полигон – МО “ бяха извършени проби по стандарт NATO STANAG 4569 – равнище 4a и 4b за отбрана от гърмеж 10 кг. тротил и 50 кг. тротил непряк гърмеж. Предмет на узаконяването беше тактическото транспортно средство РИЛА 4х4 XTREME MRAP (Mine-Resistant Ambush Protected). Изпитанията продължиха и през ноември 2021 година с неповторим непряк гърмеж със 100 кг. тротил според NATO STANAG 4569. РИЛА 4х4 XTREME MRAP още веднъж отговори на критериите за оценка и е най-лекият и бърз MRAP на пазара в своя клас през днешния ден. Сертифициращата организация TNO оцени отличните условия на полигона на Министерството на защитата и основаната организация. Всички резултати от тестванията бяха предоставени на Института по защита " Проф. Цветан Лазаров ", което ще даде опция за струпване на статистически данни и основаване на математически модели във връзка с разпространяването на взривните талази, въздействията върху материали и тяхната дисторция. International Armored Group ще даде получените документи на формален брифинг с институциите.



От основаването си преди повече от 25 години до момента IAG са утвърди като един от най-технологично напредналите производители на изцяло предпазени бронирани коли в света. Основателят на компанията доктор Антон Стефов е приключил „ Машинно инженерство “ във ВМЕИ, където е бил и учител. Има и офицерско звание. На 35 години емигрира в Канада, където основава първата си компания за брониране на коли. През 1996 година основава International Armored Group, в която през днешния ден работят над 1000 души. В момента най-голямата индустриална база на IAG е в Обединените арабски емирства, а останалите са в Съединени американски щати, Канада и Турция. Филиали на IAG, с изключение на в България, са ситуирани и във Англия, Ирак, Пакистан и Южна Африка. Д-р Стефов живее и работи по едно и също време на няколко континента.

IAG обезпечава бронирани транспортни средства за организации на държавно равнище, както и за Организация на обединените нации и НАТО, в страни с нараснала неустойчивост. IAG беше определена и от NASA Space X със своя брониран автомобил Sentinel ARV за конвой на астронавтите до стартовите площадки. Автомобили и коли за спешна помощ на IAG се употребяват от гранична полиция, за умиротворителни задачи, за лична отбрана, за банково дело, за нефтената промишленост в разнообразни точки на света. Над 150 модела на IAG покриват сегменти като тактически транспортни средства, бронетранспортьори, коли за надзор на безредиците, за транспортиране на полезности, коли за спешна помощ, бронирани джипове и първокласни седани. Технологията на IAG Smartarmor™ обезпечава потвърдена отбрана при необятен набор от балистични и взривни офанзиви. IAG е измежду първите производители в света с най-високо равнище на балистична сертификация за бронирани коли – BRV 2009 VR7, което значи, че подсигурява запазване на човешкия живот и при офанзиви с избухливи устройства и мини.

Още информация за компанията можете да откриете тук: https://www.interarmored.com/.

Още от ОБЩЕСТВО:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР