Водещият Петър Волгин слиза от ефира на програма Хоризонт на

...
Водещият Петър Волгин слиза от ефира на програма Хоризонт на
Коментари Харесай

Водещият Петър Волгин слиза от ефира на БНР заради евроизборите

Водещият Петър Волгин слиза от ефира на стратегия " Хоризонт " на БНР, само че единствено краткотрайно. Той е в заплатен отпуск от през днешния ден по отношение на номинацията му за претендент в изборите за Европейски парламент. 

Докато той е в отпуск, водещ на предаването " Политически НЕкоректно " ще бъде Силвия Великова, заяви БНР.

Междувременно съдът даде ход на делото против Волгин за изявлението му за Народния съд, че е " задоволително да погледаш единствено десетина минути някой нагъл и неумен паралия като Хампарцумян, с цел да схванеш за какво е трябвало да има Народен съд ". Колективният иск е на стойност 100 000 лева и бе проведен непринудено, откакто 102-годишна жена заведе дело против водещия за същото изявление. Съпругът на дамата е погубен без съд и присъда през октомври 1944 година Затова тя се е почувствала наранена от поста на Волгин. На първа инстанция съдът отхвърли жалбата, а втората инстанция бе планувана за 10 февруари 2025 година Именно това предизвика и груповия иск.

В груповия иск ищци са хора, чиито близки са жертва на режима след 1944 година Исканията им са в три точки - съдът да признае, че с обществените си изявления Волгин визира паметта на жертвите на комунистическия режим и наранява душевно членовете на техните фамилии, като изявленията му са противоправни като противоречащи на закона и са направени съзнателно и злонамерено. Второто им искане е Волгин да бъде наказан да прекрати тези си изявления. Третото е на груповия интерес да бъде присъдено обезщетение от 100 000 лева

" Заседанието беше доста прочувствено заредено. Ищци са 41. Част от тях бяха в залата, интензивно се съветваха между тях и поучаваха юриста си. Имаше и доста наблюдаващи. Пейките в залата от страната на ищите бяха цялостни. Зад юристите на волгин не седеше никой ", написа във " Facebook " Силвия Атипова.

Следващото съвещание по делото е планувано на 14 окт 2024 г.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР