Водещият на неделното предаване 120 минути“ Светослав Иванов най-вероятно ще

...
Водещият на неделното предаване 120 минути“ Светослав Иванов най-вероятно ще
Коментари Харесай

Двама се борят за поста на Антон Хекимян в bTV, кой ще вземе заплатата от 30 000 лв. на месец?

Водещият на неделното предаване „ 120 минути “ Светослав Иванов най-вероятно ще седне на овакантения управителен стол в отдел „ Новини, настоящи излъчвания и спорт “ в bTV след напускането на Антон Хекимян, научи „ Уикенд “ от свои източници в първата частна национална телевизия у нас.

Името на смуглия публицист все по-усилено се загатва като предстоящ шеф на нюзрума в bTV, а съгласно медийната мълва Светльо към този момент е постигнал сделка с висшия мениджърски екип на малкия екран. Очаква се водещият на „ 120 минути “ да бъде публично назначен за началник на отдел „ Новини, настоящи излъчвания и спорт “ в първите дни след Нова година.

Преди малко повече от месец bTV претърпя тежка имиджова вреда, откакто известното лице на медията и шеф на новинарския отдел Антон Хекимян сензационно разгласи, че напуща малкия екран, с цел да бъде повдигнат дни по-късно за претендент кмет на София от листата на ГЕРБ.

От първата частна национална телевизия мълниеносно оповестиха, че одобряват с „ неотложен резултат “ отдръпването на Хекимян, а малко след формалното му показване като претендент кмет на София, от управата на bTV излязоха с декларация до медиите, че се разграничават от досегашния си началник на новините и че са спрели достъпа му до нюзрума. За краткотраен началник на отдела беше назначен германецът Ралф Бартолайт, който е изпълнителен шеф на „ Би Ти Ви медиа груп “.

Немският необут на bTV е и индивидът, който води договарянията с претендентите да заместят Антон Хекимян, като съгласно хора от обкръжението му Светослав Иванов не е единственият вид за началник на основния отдел „ Новини, настоящи излъчвания и спорт “. Почти несъмнено е обаче, че новият шеф ще е от средите на bTV, защото управата на малкия екран се притеснява да не се стигне до ненужно напрежение в нюзрума.

„ Още в първите дни след бягството на Антон Хекимян из коридорите на малкия екран се понесе слух, че Венелин Петков е пред завръщане, защото бил засечен на среща с немския шеф Ралф Балторайт. Това беше посрещнато на нож от съвсем всички работещи в медията, които пазят неприятни мемоари от началническия интервал на Венелин Петков.

Наложи се шефовете персонално да опровергаят този слух “, признава кореспондент от bTV.

Реклама

Според думите му една от аргументите за промяната на Венелин Петков с Антон Хекимян през 2019 година била вербална и физическа експанзия, която Петков приложил към стажант-репортерка. Момичето обаче направило запис от псувните и ругатните, с които било засипано от шефа и това коствало освобождението на Петков от служба.

Другото известно име, което интензивно се спряга за предстоящ началник на новинарския отдел в bTV, е това на кореспондентът от Париж и Брюксел Десислава Минчева.

Неуморната русокоска няма изключително огромно предпочитание да се откри да живее за непрекъснато в София поради своя брачен партньор Оливие, който е французин и работи в Париж като режисьор към радиопредаване. Вероятността Минчева да се навие за началническия пост минава през наложително устройване на работа на нейния мъж в „ bTV радио “, твърди източник на „ Уикенд “ от нюзрума на частната телевизия.

От няколко дни Десислава Минчева е в София, което подхранва слуха, че има вид, тя, а не Светльо Иванов, да поеме овакантения от Антон Хекимян управителен пост. Някои не изключват разновидността Светослав Иванов и Деси Минчева взаимно да ръководят новинарския отдел. По ведомост шефът на отдел „ Новини, настоящи излъчвания и спорт “ в bTV се разписва против сумата от 30 000 лв. на месец.

„ Десислава Минчева е доста харесвана от шефовете на малкия екран, защото за разлика от Светослав Иванов има опит като началник на новинарски екипи. Преди да стане част от bTV, тя беше програмен шеф на радио „ Франс Интернасионал – България “ и управляваше екип от над 10 индивида. Нейният максимален минус е, че не познава в елементи политическата и злободневната конюнктура в страната, само че тя бързо може да влезе в час “, разясняват сътрудниците й от нюзрума на bTV.

Според източник на „ Уикенд ”, в началото от медията отправили покана към дългогодишната началничка на нюзрума Люба Ризова, която се отдръпна през 2014 година Тя обаче изрично отказала да се завърне.

По времето на Ризова новините на малкия екран бяха решителен водач, като с изключение на висок рейтинг, имаха и тежест в обществото – нещо, което от дълго време не е по този начин. Постът бил препоръчан и на продуцентката Виктория Бехар, която също отклонила поканата.

Източник: narod.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР