Водещият кандидат на лявата опозиционна партия в Унгария ДеКа призова

...
Водещият кандидат на лявата опозиционна партия в Унгария ДеКа призова
Коментари Харесай

Опозиционната левица на Унгария призова за парламентарни избори

Водещият претендент на лявата опозиционна партия в Унгария ДеКа прикани за предварителни избори по време на откриването на взаимната опозиционна акция в Будапеща. Според Клара Добрев, в случай че на 9 юни болшинството от унгарския народ съобщи, че не желае повече да бъде ръководено от режима на Орбан, опозицията ще се бори за предварителни избори. В Унгария през юни ще се проведат не само европейски избори, само че и общински вот.
Един от най-сигурните признаци за сриване на къща е, когато основите стартират да се пропукват. Точно това се случва с Фидес. Днес за голямото болшинство от хората е просто срамно да поддържат това държавно управление.
Клара Добрев, водач на унгарската опозиционна листа за Екологичен потенциал

Еврокомисарят по работни места и обществени правa и водещ кандидат на Партията на европейските социалисти Николас Шмит също приказва на събитието, като назова ръководството на Орбан неразумно, безконтролно и недемократично.
Откакто партията на Орбан пристигна на власт, върховенството на закона непрекъснато се демонтира, а Орбан малко по малко трансформира тази страна в система, която му дава безспорна власт, а на неговите другари - цялостен достъп до обществени запаси и пари.
Николас Шмит, водещ претендент за европейските избори - Партия на европейските социалисти (ПЕС)

Шмит подчерта, че посланието на социалдемократите към антидемократичните движения е, че няма да има нито съдействие, нито коалиция с Орбан, нито с крайната десница, така като за тях това е алената линия.

Рита Коня, Euronews
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР