*** Водещите вечерни новини на 8 януари *** 113% ръст на

...
*** Водещите вечерни новини на 8 януари ***
113% ръст на
Коментари Харесай

Водещите новини! Депутати от Възраждане се оказаха ваксинирани, пари за пенсии има, кризата в Казахстан скара Русия и САЩ и още....

*** Водещите вечерни вести на 8 януари ***

113% растеж на заболеваемостта от COVID-19 у нас за 7 дни

За последните 7 дни имаме растеж на заболеваемостта за страната със 113% по отношение на предходните 7 дни.

На база 14-дневната заболеваемост още две области минават от алената в тъмночервената зона – Видин и Стара Загора.

*

Депутати от " ", за които имунизациите са "експериментална течност ", се оказаха...ваксинирани

В петък депутатите дебатираха 6 часа по тематиката по какъв начин да влизат в постройките на Народното събрание - със или без зелен документ. Темата се оказа ключове, не тъй като достъпът до постройката има изключително значение за хода на пандемията, а тъй като дебатът е символен. За дейностите ни като общество против болестта.

През 2021 година България избира три пъти състав на Народното събрание. На изборите през ноември в Народното събрание влиза и партия " ". Получават съвсем 130 000 гласа, които им отреждат 13 места в Народното събрание. По време на акциите главен представител на партията в народен ефир е ръководителят й Костадин Костадинов.



Иван Иванов: Токът и парното фрапантно ще нарастнат, когато падне мораториумът

„ Обвиненията, които бяха отправени към КЕВР, са дотам неоснователни, че в първия миг се стъписах, по тази причина изчаках няколко седмици, преди да отговоря в медиите. Европейската комисия е осведомена за това от неправителствени организации, свързани с българската енергетика ". Това съобщи ръководителят на КЕВР Иван Иванов.

Преди дни Кирил Петков съобщи, че Комисията по енергийно и водно контролиране, че не си прави работата и не пази обществения интерес. Повод за думите му бе решението на КЕВР за нарастване на цената на газа с 30%.

*

ГЕРБ сигнализираха за проблеми с пенсиите и теч на персонални данни

Опозицията дължи 100 дни толеранс на новото държавно управление, само че този кабинет е реинкарнация на служебните кабинети, които имаха 8 месеца. Това съобщи на брифинг депутатът от ГЕРБ-СДС Томислав Дончев.

Новоизбраното държавно управление проучва и приказва, само че може тези две неща да се съчетаят с действителна работа. "Дебютът " на новото ръководство е меко казано пагубен, разяснява още той пред медиите.

*

Асен Василев: Финансовият запас за компенсиране на пенсиите е разполагаем

"Не е политическа неточност, това е желанието на държавното управление ". Това съобщи пред БНР вицепремиерът и министър на финансите Асен Василев по отношение на обещанието към пенсионерите с преизчислените пенсии и понижени Ковид добавки да получат през януари толкоз, колкото и през декември, което обаче не се случи.

Василев акцентира, че сега от Национален осигурителен институт има направен механизъм по какъв начин всички пенсионери да бъдат обезщетени по този начин, че да няма намаляване на общия приход:

"Към момента всички пенсии са или същите, или по-високи, само че добавката е по-ниска и по тази причина някои от пенсиите са на по-ниски равнища. Финансовият запас е разполагаем - предходната година имаме 3 милиарда, тази година има заложени задоволително средства. В Закона за удължение на действието на Бюджет 2021 ще бъде прибавен текст, който ще разреши на Национален осигурителен институт да направи това ".

*

Министър Сандов: Приливна вълна грози Монтана

Министърът на околната среда и водите Борислав Сандов се надява автомагистрала „ Струма” да бъде изведена от Кресненското дефиле. „ Опитът на предишни държавни управления да изградят автомагистрала в тази част на дефилето на процедура възпира реализацията на този план. Според европейските условия във връзка с опазването на околната среда е неприемливо на такова място да се построява сходен инфраструктурен проект”, уточни той.

Вицепремиерът добави още, че диалогът за „ Струма” занапред следва. Сандов е в връзка с Гроздан Караджов, с цел да се откри най-хубавото решение по тематиката. „ Последното, което беше препоръчано от държавното управление на ГЕРБ, беше с финансиране от страна на страната да се построи тази част от трасето. Това мисля, че прекалено много би натоварило българските жители. Ние имаме опция да завършваме автомагистралата с европейско финансиране”, сподели още Сандов.



Расте броят на жертвите в Казахстан

4-годишно момиченце почина при обстрел в Алмати.

Саин сподели, че на 7 януари по улиците на Алмати се е движела кола с четири деца, която е била обстреляна. Момичето е умряло вследствие на изстрелите.

Ден по-рано стана известно за гибелта на 11-годишно дете от огнестрелна рана в Алма Ата по време на безредиците. Пострадал е и 15-годишен младеж.

По време на безредиците и погромите в Казахстан са убити 164 суши, оповестяват локални медии. Сред тях са и три деца.



Руското посолство в София назова Блинкен тъпанар

Руското посолство в София популяризира информация за протичащото се в Казахстан, в която разкритикува държавния секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен.

Причината е имитация на американския първи посланик, че "един урок от най-новата история е, че когато руснаците влязат в дома ви, от време на време е доста мъчно да ги накарате да си тръгнат ". Думите му са по отношение на помощта на Организацията на Договора за групова сигурност за стабилизиране на ситуацията в Казахстан.

*

Китайски учени откриха вода на Луната

Китайски учени записаха сигнали за вода в проучванията на място на апарата "Чанъе-5 " на Луната, само че тя е малко и съгласно данните естественият ни сателит е много изсъхнал, оповестява Синхуа.

Изследването сподели, че лунният грунт на площадката за кацане съдържа по-малко от 120 ppm вода или 120 гр вода на звук. Това е доста по-малко, в сравнение с Земята.

**
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР