*** Водещите вечерни новини на 31 януари *** Болничните сдружения

...
*** Водещите вечерни новини на 31 януари *** Болничните сдружения
Коментари Харесай

Водещите новини! Спешна помощ за болниците заради високите цени за отопление; подробности за убитото 17-годишно момиче

*** Водещите вечерни вести на 31 януари ***

Болничните сдружения желаят незабавна помощ за високите цени за отопление и поетапно нарастване на най-недофинансираните цени на клиничните пътеки през 2022 година, според направения проект на Български лекарски съюз.

***

В квартал „ Кремиковци “ в Гърмен, откъдето е убитото 17-годишно момиче, няма напрежение. В дома на почернената майка на 17-годишната Виктория са се събрали доста хора. Разказват, че я видели за последно в събота, когато се върнала от магазина.

***

„ В предните два Народното събрание два пъти беше импортирано предложение за спецправосъдието. Законопроектът към този момент е на масата, следва публичното разискване и внасянето му в Народното събрание. В рамките на месец и половина Министерство на правораздаването съумя да създаде един законопроект, който е доста добър “.

***

28-годишен мъж е задържан за демонстрация на свирепост към животно, довела до неговата гибел, оповестяват от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи.

В събота на тел. 112 е постъпило известие от гражданин на Болярци, че домашното му куче е простреляно смъртоносно с въздушна пушка.

На местопроизшествието е осъществен оглед от чиновници на районно управление (на МВР) Асеновград. При извършените оперативни и издирвателни дейности са събрани доказателства е арестуван стрелецът.

***

КПКОНПИ стартира инспекция по сигнали за осъществени нарушавания от основния прокурор Иван Гешев. Това се случва след изказвания в медиите на министъра на правораздаването Надежда Йорданова, оповестяват от Антикорупционната комисия.

Според изказванията на правосъдния министър, при нея са постъпили голям брой сигнали, свързани с дейностите на основния прокурор и негови престъпления.

***

***

Министерство на вътрешните работи и ДАНС стартират да работят от през днешния ден по случая със повишените цени на осветителни тела в центъра на София, заяви през днешния ден министър-председателят Кирил Петков на конференция в Министерския съвет след края на държавното съвещание.

Премиерът Петков сподели, че не може една лампа от едната страна на улицата да коства 1587 лева, а от другата страна същото осветителното тяло да коства 5755 лева

***

Азерският газ може да бъде импортиран в България незабавно. Това сподели депутатът от „ Демократична България “ Ивайло Мирчев в предаването „ Денят онлайн “ по Нова нюз.

Ние от една година призоваваме да се внесе азерски газ, давахме хрумвания по какъв начин да се внесе. Въпреки това България продължаваше да купува пет пъти по-скъп съветски газ, добави депутатът.

Вкарването на газа е наложително освен, тъй като цената е по-ниска. Много е значимо да изпълним диверсификацията. Не знаем какво ще стане в Украйна, не знаем дали Путин няма да спре доставката на газ. Ние би трябвало да сме готови. Когато се случват спорове да не страдат хората и бизнеса, разяснява заместник-председателят на парламентарната комисия по енергетика.

***

„ Президентът на Русия Владимир Путин ще разяснява отговорите на Съединени американски щати и НАТО на предложенията на Москва по отношение на гаранциите за сигурност, когато сметне за належащо ". Това съобщи пред публицисти в отговор на въпрос неговият прессекретар Дмитрий Песков, съобщи ТАСС

***

Русия завършва градежа на новата си база край Черно море, където ще може да разположи над 100 бойни кораба и подводници, оповестяват локални медии, представени от Българска телеграфна агенция.

***

Бившият италиански министър председател и медиен магнат Силвио Берлускони през днешния ден бе изписан от болничното заведение "Сан Рафаеле " в Милано, където прекара осем дни за рутинни прегледи и заради зараза, предадоха международните организации.

Берлускони, който е водач на партия Форца Италия, преди повече от година прекара коронавирусна болест. Тогава той беше в болница за 11 дни и след това показа пред медии, че се е разминал на косъм със гибелта. През 2016 година Берлускони се подложи на интервенция за промяна на сърдечна клапа, а предходната година влезе в болница поради проблеми със сърцето.

***

Около 60 джихадисти са били убити в Буркина Фасо при взаимна интервенция на локалните и френските въоръжени сили, съобщи Агенция Франс Прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Операцията била извършена в навечерието на военния прелом в западноафриканската страна, при който бе свален президентът Рок Марк Кристиан Каборе.

***

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР