Служебният министър на спорта Георги Глушков е намерил спонсор за

...
Служебният министър на спорта Георги Глушков е намерил спонсор за
Коментари Харесай

Георги Глушков успя да тушира напрежението в родните щанги

Служебният министър на спорта Георги Глушков е намерил " спонсор " за Българската федерация по повдигане на тежести, с цел да може да бъде подсигурено безпроблемното присъединяване на тримата състезатели с квоти за Олимпийските игри.

От министерството разгласиха известие, което гласи, че след диалози сред министър Глушков и Асен Христов, ръководител на Надзорния съвет на огромен енергиен и осигурителен холдинг, е обезпечена сумата от 36 600 $, която Българска федерация по повдигане на тежести дължи на интернационалната централа.

По този метод състезателите с квоти Карлос Насар, Божидар Андреев и Иван Димов ще бъдат позволени до присъединяване на най-големия състезателен конгрес.

Задължението на българската федерация беше спънка пред тежкоатлетите ни за изява на Игрите в Париж.

По-рано през днешния ден от министерството оповестиха, че отговорности и нередовни документи стопират финансирането на Българската федерация по повдигане на тежести. Централата продължава да няма контракт за финансиране с Министерството на младежта и спорта (ММС). Причината са отговорности на централата към Националната организация за приходите (НАП) и ММС.

От министерството прецизират още, че редът за финансово подкрепяне изисква от претендентите да нямат обществени отговорности към страната, в случай че е позволено разсрочване или отлагане на отговорностите, както и да нямат неизпълнени отговорности към ММС по контракти, чийто период за осъществяване е изминал. Справка от 15 май в Национална агенция за приходите демонстрира, че БФВТ има отговорности към Национална агенция за приходите, а в ММС не е постъпвало съглашение от страна на федерацията за разсрочване или отлагане на отговорностите.
 Карлос Насар има отлични шансове за златен орден в Париж 2024
Карлос Насар има отлични шансове за златен орден в Париж 2024

Лидерът в олимпийската класация Ли Даин няма да участва
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР