*** Водещите вечерни новини на 1 декември *** Населението в

...
*** Водещите вечерни новини на 1 декември *** Населението в
Коментари Харесай

Водещите новини! България застарява и намалява с много бързи темпове; протест посреща новите депутати

*** Водещите вечерни вести на 1 декември ***

Населението в България застарява и понижава с доста бързи темпове. Това предизвести служебният обществен министър Гълъб Донев на интернационална конференция по демографската резистентност.

По думите му българската демографска тактика би трябвало да бъде ориентирана освен към поощряване на раждаемостта, само че и към вложения в хората.

Процесът на застаряване на популацията изисква пренастройване на всички публични системи.

***

Природозащитниците ще раздават на депутатите бутилки с вода от седем водоизточника, за които има данни за замърсяване или има заплаха за понижаване на водни количества. Сред тях са реките Струма, Марица, Овчарица, Сазлийка, Тунджа, Разметаница, както и язовир Розов бунар.

***

Делото против Кристиан Николов за пътния случай, при който почина журналистът Милен Цветков, ще продължи на 20 декември. Причината е, че е належащо време, с цел да се изяснят условия и обстоятелства по случая, стана известно на днешното правосъдно съвещание.

Николов отхвърли да даде пояснения за случилото се, като сподели, че ще се възползва от това си право на по-късен стадий.

***

Прокуратурата повдигна три обвинявания против стрелеца дезертьор от село Сърница. 54-годишният Бейсим Салиф беше арестуван след 18-часова огромна акция на Министерство на вътрешните работи.

Той е упрекнат в закана и опит за ликвидиране и владеене на нелегално оръжие.

***

Ваксинирането против коронавирус на деца на възраст от 5 до 11 години в Европейски Съюз ще стартира на 13 декември, седмица по-рано от в началото плануваното. Това заяви през днешния ден немското здравно министерство, представено от Ройтерс.

***

***

Изостря се дипломатическото напрежение сред Москва и Вашингтон.

Руското външно министерство даде период до края на януари всички чиновници на американското посолство, които са в Москва повече от 3 години, да изоставен.

***

Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен съобщи през днешния ден, че капиталовият проект на Европейския съюз на стойност 300 милиарда евро ще предложи на хората "истинска опция " на китайската самодейност "Един пояс, веднъж ".

Фон дер Лайен се обърна към пресата, като уточни, че "страните членки се нуждаят от по-добри и разнообразни предложения " от тези, показани от Пекин.

***

Поради влошената епидемиологична обстановка, обвързвана с разпространяването на COVID-19, Ирландия вкарва нови ограничаващи ограничения за влизане в страната, считано от 3 декември 2021 година, оповестява Външно министерство.

По информация на посолството ни Дъблин, всички пасажери, идващи в Ирландия, в това число имунизираните и преболедувалите COVID-19, ще би трябвало да показват негативен резултат от тест за COVID-19. Той би трябвало да е PCR тест, осъществен през последните 72 часа, или антиген тест, изработен до 48 часа преди пътуването. Децата на възраст до 11 година са освободени от тест.

***

Пътниците, идващи във Франция от страни отвън Европейски Съюз, ще би трябвало да показват отрицателен тест за ковид, без значение от имунизационния си статус, заяви през днешния ден представителят на държавно управление в Париж Габриел Атал, представен от Ройтерс.

***

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР