*** *** Водещите новини за деня до 13.00 ч., на

...
*** *** Водещите новини за деня до 13.00 ч., на
Коментари Харесай

Водещите новини! Решава се съдбата на третия мандат и евентуалната дата за избори. COVID настъпва вече по-сериозно


***

*** Водещите вести за деня до 13.00 ч., на 26 юли ***

 

Съдбата на третия и финален мандат за сформиране на държавно управление в границите на 47-ото Народно заседание ще стане ясна след съвещанието на Националния съвет на левицата.

„ Процедурата на проучвателния мандат е уредена в Член 99 в Конституцията. Тя е обвързвана с няколко поредни стадия. Сега се намираме в последния – завършването на процедурата, тъй като първите два проучвателни мандата бяха несполучливи. Разликата сред този и предходните два е, че до момента в който при първия и втория президентът работи при обвързана подготвеност, то третият не е привързан със период ", изясни някогашният парламентарен арбитър Благовест Пунев.

***

Очаква се да стане ясна ориста на третия и финален мандат за сформиране на държавно управление в границите на 47-то Народно заседание.

Изпълнителното бюро ще предложи на Националния съвет на партията два разновидността за мандата с небосвод петък.

***

4500 души инфектирани от COVID-19 дневно предвижда математикът проф. Николай Витанов. 

„ Това е съдбовното число. Въпросът е да не го прескочим или в случай че се случи, да е един-два пъти. Ако до две седмици не прескочим това число, значи ограниченията ще са проработили ", разяснява той пред NOVA NEWS.

***

***

От уеб страницата на Центъра по заразни и паразитни заболявания /НЦЗПБ/ са отстранени цветовите зони, които указват равнището на разпространяване на ковид по области. 

Данните на единния информативен център за ковид обаче демонстрират, че от през днешния ден цяла България е в алената зона по предходната цветова подредба - с над 250 инфектирани с ковид на 100 хиляди души за 14 дни.

Промяна има и в картата на епидемиологичната конюнктура по райони. Цялата страна е в I стадий от Плана за справяне с пандемията.

***

Този път се чакат и малко превалявания. Ще има краткотрайни летни превалявания с гръмотевици

Август се обрисува да е по-топъл и малко по-сух от естественото.

***

***

***

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР