Водещи политици от Демократическата партия в САЩ реагираха на повдигнатото

...
Водещи политици от Демократическата партия в САЩ реагираха на повдигнатото
Коментари Харесай

Демократите в САЩ за обвиненията срещу Доналд Тръмп: Никой не е над закона

Водещи политици от Демократическата партия в Съединени американски щати реагираха на повдигнатото обвиняване против някогашния президент Доналд Тръмп, като подчертаха, че пред закона всички са равни, заяви ДПА.
Прочетете още
" Никой не е над закона и всеки има право на правосъден развой, с цел да потвърди невинността си ", написа през днешния ден в " Туитър " Нанси Пелоси, някогашна председателка на Камарата на представителите на Конгреса на Съединени американски щати. " Надявам се, че някогашният президент ще почете по кротичък метод системата, която му дава това право ", добави тя.

Голямо правосъдно жури в Ню Йорк гласоподава през вчерашния ден за започването на наказателно произвеждане против Тръмп по неуточнени престъпни обвинявания за ролята му в схемата за заплащане на пари в подмяна на мълчанието на порнозвездата Сторми Даниълс преди президентските избори през 2016 година

Даниълс твърди, че в предишното е имала полова спекулация с Тръмп. Твърдение, което някогашният президент изцяло отхвърля.

Лидерът на демократическото болшинство в Сената (горната камара на американския Конгрес бел. ред.) Чък Шумър съобщи, че Тръмп се подчинява на същите закони като всеки един различен американец. " Не би трябвало да има никакво външно политическо въздействие, заплашване или интервенция в тази ситуация ", съобщи той. " Насърчавам както критиците, по този начин и поддръжниците на господин Тръмп да оставят процеса да протече спокойно и в сходство със закона ", добави сенаторът.

Обвинението против някогашен президент е " тежък миг " за нацията, написа в " Туитър " водачът на демократите в Камарата на представителите Хаким Джефрис. Джефрис, който размени Пелоси на този пост, написа, че върховенството на закона е от главно значение за демокрацията и би трябвало да се ползва без боязън или политическо въздействие, съобщи Българска телеграфна агенция.

Обвинението против Тръмп е първият случай в историята на Съединени американски щати, в който против някогашен президент се води наказателно произвеждане. Точните обвинявания обаче остават неразкрити, само че се чака да бъдат оповестени, откакто Тръмп се яви пред съда в Манхатън.

Самият Тръмп назова обвиняванията " политическо гонене " и упрекна прокурора по делото от Манхатън, който е демократ, че се пробва да попречи на актуалната му акция за президентска номинация на Републиканската партия през 2024 година

Американската порнозвезда Сторми Даниълс, чиято спекулация с някогашния президент е в основата на обвиняването против него, благодари на своите почитатели за поддръжката. " Благодаря на всички за поддръжката и любовта! Получавам толкоз доста известия, че не мога да отговоря ", написа тя в " Туитър ".

Адвокатът на Даниълс Кларк Брюстър съобщи пред Си Ен Ен, че тя не е сюрпризирана от повдигнатите обвинявания, а по-скоро е облекчена. " Наистина това е битка против неговото (на Тръмп) отменяне на истината и изфабрикуването на истории ", сподели той.

Прокурорът на окръг Манхатън в щата Ню Йорк организира дългогодишно следствие по въпроса, като в последна сметка го отнесе до така наречен огромно жури, което гласоподава за започването на наказателно произвеждане против Тръмп, отбелязва ДПА.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР