Водещата независима европейска аналитична агенция Strategie Grains Strategie Grains в

...
Водещата независима европейска аналитична агенция Strategie Grains Strategie Grains в
Коментари Харесай

Перспективите за новата зърнена реколта в ЕС се влошават

Водещата самостоятелна европейска аналитична организация Strategie Grains Strategie Grains в края на предходната седмица редуцира оценките си за тазгодишните реколти от пшеница, ечемик и царевица в Европейския съюз заради неподходящи агрометеорологични условия, най-много сухото време в Испания и Северна Европа, написа.

Експертите разясняват, че макар влошените вероятности оценките за добива от пшеница и царевица в Евросъюза към момента демонстрират нарастване по отношение на резултата за настоящата 2022/23 маркетингова година, само че при ечемика се обрисува спад.

Прогнозата си за добива от мека пшеница в Европейски Съюз през 2023/24 година е понижена с 1,3 милиона тона спрямо майските данни - до 128,7 млн.тона, което въпреки всичко с 3,6 млн.тона повече спрямо 2022/23 година.

Прогнозата за производството на царевица в Европейски Съюз е понижена от 62,1 млн.тона до 61,2 милиона тона заради закъснение на сеитбата в Испания, Полша и Северна Франция. Все отново и този сведен размер съставлява нарастване на добива с близо 17 на 100 (9 млн.т), спрямо неподходящата за производството на царевица в Европа 2022 година

Прогнозата за реколтата от ечемик е понижена с 2 млн. тона до 47,9 млн. тона (-3,3 млн. т спрямо 2022/23 г.) заради предстоящото понижаване на производството на пролетните сортове - до 19,2 млн. тона (спад с 4,3 млн. т на годишна база).

Анализатори от FranceAgriMer също са обезпокоени от вероятното утежняване на пролетните култури във Франция, по-специално при царевицата и слънчогледа, и вероятността за понижаване на добивите поради тежката суша в страната, съобщи Ройтерс.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР