Водещ политик от Християндемократическия съюз (ХДС) на германския канцлер Ангела

...
Водещ политик от Християндемократическия съюз (ХДС) на германския канцлер Ангела
Коментари Харесай

Водещ политик от партията на Меркел пострада при катастрофа

Водещ политик от Християндемократическия съюз (ХДС) на немския канцлер Ангела Меркел Ангела Меркел - немски политик, канцлер на Федерална Република Германия. Родена на 17 юли 1954 година... към профила пострада през днешния ден при автомобилно произшествие, до момента в който пътуваше за договарянията за сформиране на ново държавно управление в Берлин, предадоха Асошиейтед прес и ДПА.

Полицията сподели, че министър председателят на провинция Саар Анегрет Крамп-Каренбауер е била ранена, откакто служебната й кола се е блъснала в камион на автомагистрала покрай немската столица рано сутринта. Тя, водачът й и двама бодигардове са били откарани в болница в град Потсдам.

Говорителка на провинциалното държавно управление на Саар сподели, че Крамп-Каренбауер е получила леки пострадвания. Другите трима индивида също не са потърпевши съществено.

Крамп-Каренбауер взе участие в екипа на ХДС при договарянията за сформиране на ново държавно управление на Германия, които навлязоха в финален стадий през днешния ден.

Тя съобщи в Туитър, че се надява да бъде изписана от болничното заведение на следващия ден.

Причината за произшествието към този момент не е известна.

Крамп-Каренбауер се върнала в провинциалната столица Саарбрюкен за новогодишен банкет нощес. Тъй като нямало късен полет за Берлин, тя взела колата за 700-километровото пътешестване назад до немската столица, написа Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР