Воденето на редовен сексуален живот помага за освобождаване на хормони,

...
Воденето на редовен сексуален живот помага за освобождаване на хормони,
Коментари Харесай

Ползите от секса според възрастта

Воденето на постоянен полов живот оказва помощ за освобождение на хормони, стимулиращи настроението и осъществяващи по-близка връзка с колегата ви. „ Ендорфинът, който се отделя при оргазъм, ви кара да се чувствате добре и основава близка страст до тази, която изпитвате по време на тренировки “, споделя гинекологът Леа Милхайзер. Тя разкрива, че хормонът окситоцин, обвързван с възстановяване на настроението, също се отделя по време на секс, което пък спомага за развиването на по-близка връзка с колегата ви.

Тези плюсове на секса са известни на всички, само че има и други, чиято значителност се променя с натрупването на годините, написа tialoto.bg. Например, намаляването на напрежението и увереността в личното тяло е от особена значимост за хората на избрана възраст. Ето по какъв начин въздейства физическата фамилиарност на другите генерации:
20-годишни: Опознаване на тялото
Всеки човек самичък взема решение по кое време да направи първата крачка към секса, само че изследвания демонстрират, че това най-често се случва през 20-те години на всеки от нас. По време на това преживяване през тези години, човек научава повече за тялото си, какви са му половите му желания, в това число ориентировка, мечти и позиции в леглото. Това е времето, когато може да изпитате и лека болежка по време на секс, само че това е обикновено за първите пъти. Ако обаче тя не отшуми или пък не успявате да стигнете до оргазъм, би трябвало да се свържете с гинеколога си.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР