Водената от САЩ военна коалиция в Сирия е стартирала изтеглянето

...
Водената от САЩ военна коалиция в Сирия е стартирала изтеглянето
Коментари Харесай

САЩ стартираха изтеглянето си от Сирия

Водената от Съединени американски щати военна коалиция в Сирия е стартирала изтеглянето на войските си, заяви неин представител за Агенция Франс Прес, без да прецизира локациите или детайлности от графика.
"CJTF-OIR започва процеса на премисляното от нас евакуиране от Сирия ", съобщи представителят полковник Шон Райън, базирайки се на ръководените от Съединени американски щати антиджихадистки сили.
По-рано американски почитан чиновник заяви, че американската войска е преместила част от оборудването си от Сирия след новината, че заповедта за евакуиране, дадена от президента Доналд Тръмп към този момент е в ход.
Шокиращото изказване на президента на 19 декември, че изтегля всички 2 000 американски военнослужещи от арабската страна сътвори ужас измежду съдружниците на Вашингтон и докара до оставката на министъра на защитата Джеймс Матис.
Вчера държавният секретар Майк Помпео акцентира, че изтеглянето на войските от Сирия ще бъде осъществено и предизвести страните от Близкия изток да заемат обща позиция против Техеран.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР