Водата в Своге и селата Искрец, Свидня и Церово все

...
Водата в Своге и селата Искрец, Свидня и Церово все
Коментари Харесай

Водата в Своге и три села в района все още не е годна за пиене

Водата в Своге и селата Искрец, Свидня и Церово към момента не е годна за пиянство и на популацията в тях продължава да се раздава бутилирана. Това заяви заместник-кметът на град Своге Илия Богданов.

Миналата седмица трите обитаеми места претърпяха петдневна водна рецесия, откакто. С връщането на водата в реката обаче се оказа, че водата не може да се употребява за питейни потребности. Днес от РЗИ – София област вземат поредна проба за проучване на водата, защото предходните са били негативни. За да бъде оповестена за годна за пиянство водата, е нужен позитивен резултат в два следващи дни.

Това обаче не единствената паника на администрациите в Своге и трите общини. При потичането на водата са се случили шест-седем повреди единствено в градската част, съобщи Богданов. Той уточни, че единадесеткилометровият отвеждащ тръбопровод от село Искрец до Своге е амортизиран и се нуждае от рехабилитация.

Като различен главен проблем заместник-кметът открои неналичието на пречиствателна станция. Той уточни, че ВиК следи параметрите на водата и я третира, с цел да има положителни индикатори, само че е неуместно да няма построено такова оборудване в XXI век.

За справяне с проблемите от локалната власт разчитат на помощ от виновните институции.


Последвайте ни във и
Следете и канала на Българска национална телевизия в YouTube:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР