Водата в Перник няма да поскъпва, заяви министърът на икономиката

...
Водата в Перник няма да поскъпва, заяви министърът на икономиката
Коментари Харесай

Караниколов: Водният режим ще бъде еднакъв за всички квартали на Перник

Водата в Перник няма да нараства, съобщи министърът на стопанската система Емил Караниколов, представен от БНР. Той добави, че се приготвя нов график на водоподаване, с който режимът да бъде унифициран за всички квартали на града.
До края на деня ВиК-Перник ще излезе със мнение, че в обстановката, в която се намира града сега, няма да бъде подписано нарастване на водата.
Подготвя се и нов график за режим, изясни икономическият министър и заяви, че с 20 литра в секунда е повишен дебитът към язовир " Студена ":
" Друго, което се прави - работи се по клон 2 и по пречиствателната станция. Но чакаме възлагането, което ще стане до края на деня от общината и се надяваме и пожарните служби да оказват помощ до края на тази седмица, с цел да се обезпечат спомагателни количества вода ".
Ще се работи в местността " Попов бунар ": " Това са извори, пещерни извори. Водата е една и съща. Въпросът е да забележим, в случай че изтеглим сега водата, която е налична там като запас, да забележим за какъв брой време ще се възвърне.
Ако се възвърне толкоз бързо, колкото чакаме, това значи, че можем да предприемем съответните дейности по-мащабно. Взехме решение, защото сме в рецесия - 10 местоположения по река Струма, отвън язовир " Студена " - водата е чиста, при положение на обстановка, в която би трябвало да се обезпечава вода, да имаме тези сондажи ".
Припомняме, че в последния ден на предходната година заместник-министърът на районното развиване Николай Нанков даде обещание пред Българска национална телевизия, че до два месеца най-късно би трябвало да приключат незабавните поправки на пречиствателните станции и водопреносната мрежа в Перник. " От през вчерашния ден стартира спешният ремонт на остарялата пречиствателна станция, където ще са построени нови утаители, нови помпи, нова връзка сред новата и остарялата пречиствателна станция, с цел да може да подсигуряваме на всички жители че даже при постигане на мъртъв размер от язовира, водата ще има всички нужни качества за битови потребности на хората ", добави зам.-регионалният министър. Нанков сподели, че Батановския тръбопровод ще бъде изключен от огромния план и ще бъде финансиран с 35-те милиона лв., отпуснати от държавното управление.
 
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР