Водата ни е скъпа: Секира с цената за столичани. Вдига

...
Водата ни е скъпа: Секира с цената за столичани. Вдига
Коментари Харесай

Водата ни е скъпа: Секира с цената за столичани


Водата ни е скъпа: Секира с цената за столичани. Вдига се цената за кубик от април, в цялата страна къпането излиза солено. Кубик вода в София може да коства близо 3,60 лв. от април.

Това излиза наяве от оповестения на интернет страницата на Комисията за енергийно и водно контролиране в раздел заявки за цени на „ Софийска вода “. В бизнес проекта 2022-2026 година на столичното сдружение в таблицата с цени на ВиК услугите са записани предложенията за всяка от петте години.
От 1 януари 2024 година цената се покачва от 3 до 6 лева на кубик в другите райони на страната. Средно с 15% нараства водата водата в цялата страна, при започване на годината изключение правеше София, където към момента нямаше одобрен проект.Най-драстично е нарастването в Сливен – с близо 41% и един кубик към този момент коства 3.90 лева Най – малко е повишаването в Кюстендил – с 1.4% и за кубик се заплаща 3.71 лева В останалите области нарастването е сред 10% и 20%.

Увеличението в Бургас е от 20%. Най-скъпата вода ще заплащат жителите на област Разград – 6.10 лева./кубик с Данък добавена стойност – нарастването е с 12.9%.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР