Водачката в световната ранглиста по тенис при жените Ига Швьонтек

...
Водачката в световната ранглиста по тенис при жените Ига Швьонтек
Коментари Харесай

Фаворитките при жените записаха победи в третия кръг

Водачката в международната класация по тенис при дамите Ига Швьонтек (Полша) се класира за четвъртия кръг на Откритото състезание на Австралия. Швьонтек победи испанката Кристина Букса в третия кръг с 6:0, 6:1 единствено за 55 минути игра на „ Маргарет Корт Арина “.

21-годишната Швьонтек, която се стреми към първа купа в шампионата от Големия шлем в Мелбърн след тези от Откритите шампионати на Франция и на Съединени американски щати, даде единствено един гейм на заемащата 100-ото място в ранглистата Букса.

Следващата противничка на полякинята ще бъде 22-ата в схемата Елена Рибакина от Казахстан. Тя в профил 13-ата сложена Даниел Колинс (САЩ) с 6:2, 5:7, 6:2 в мач траял два часа и шест минути.

Други две американки Коко Гоф и Джесика Пегула се класираха за четвъртия кръг след безапелационни победи. Седмата в схемата Гоф надви над сънародничката си Бернарда Пера с 6:3, 6:2 за час и 35 минути.

„ Получи се тежък дуел. Бернарда удря топката в действителност мощно, а аз се пробвах да отговоря на това. Щастлива съм, че стигам до втората седмица на шампионата “, разяснява Коко Гоф, за която следва конфликт с Елена Остапенко.

Латвийката отстрани представителката на Украйна Катерина Байндъл с 6:3, 6:0.

Третата сложена Джесика Пегула се нуждаеше от час и шест минути, с цел да в профил Марта Костюк (Украйна) с 6:0, 6:2 и също да стигне до осминафиналите. Тя ще играе против чехкинята Барбора Крейчикова в спор за класиране на четвъртфиналите.

„ Играх нападателно, когато трябваше, само че също и мъдро. Доволна съм се не преставам напред “, съобщи Пегула.

По-рано денем 20-ата в схемата при дамите Барбора Крейчикова в профил украинката Анхелина Калинина с 6:2, 6:3 в дуел, траял час и 26 минути. Чешката тенисистка завоюва първите пет гейма в мача и доминираше против Калинина.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР