Водачката в основната схема Елина Свитолина отпадна във втория кръг

...
Водачката в основната схема Елина Свитолина отпадна във втория кръг
Коментари Харесай

Свитолина отпадна рано-рано в Дубай

Водачката в главната скица Елина Свитолина отпадна във втория кръг на шампионата по тенис на твърда настилка в Дубай с награден фонд 1,84 милиона $. Украинката отстъпи с 6:2, 4:6, 1:6 пред рускинята Светлана Кузнецова и по този начин няма да може да се бори за трета купа от конкуренцията след 2017 и 2018 година.

Свитолина стартира доста решително мача и завоюва първия сет с 6:2 след единствено 34 минути игра. Двукратната шампионка направи пробив още в първия гейм на втория сет и изглеждаше, че бързо ще затвори срещата, само че Кузнецова незабавно съумя да върне пробива и да изравни за 1:1. Това сякаш се оказа преломния миг в мача и след него рускинята закупи сериозна убеденост. Тя осъществя втория си пробив мача за 6:4, с което изравни сетовете, а в третия поведе с 5:0, което предреши изхода на мача.

За място на четвъртфиналите 35-годишната Кузнецова, двукратна победителка в шампионатите от " Големия шлем ", ще играе с Барбора Крейчикова.

Чехкинята се оправи с 6:3, 6:1 с латвийката Йелена Остапенко. От шампионата отпадна и поставената под номер 5 Кики Бертенс, която отстъпи с 1:6, 4:6 пред чехкинята Тереза Мартинцова. Следващата съперничка на Мартинцова е американката Коко Гоф. Тийнейджърката в профил друга сложена - 12-ата в схемата Маркета Вондроушова с 3:6, 6:0, 6:4.

Подобни усложнения обаче нямаха другите ранкирани състезателки. Номер 2 в схемата Каролина Плишкова завоюва с 6:3, 6:7(5), 6:2 против Анастасия Севастова от Латвия. Плишкова пропусна два мачбола на собствен сервис в десетия гейм на втория сет, както и преднина от 4:1 точки в тайбрека, само че сподели нужната централизация в третия сет, с цел да затвори мача след 2 часа и 13 минути игра.

В идващия кръг Плишкова ще се изправи против американката Джесика Пегула, която победи в два сета Кристина Младенович от Франция. Представителката на Беларус Арина Сабаленка, номер 3 в схемата, победи с 6:2, 6:4 французойката Ализе Корне, до момента в който със същия резултат номер 8 Ига Швьонтек (Полша) в профил японката Мисаки Дой. Номер 6 Белинда Бенчич от Швейцария, номер 10 Елизе Мертенс от Белгия и номер 15 Анет Контавейт от Естония също се класираха за осминафиналите в Дубай.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР