Водачката на партия Италиански братя Джорджа Мелони заяви тази нощ,

...
Водачката на партия Италиански братя Джорджа Мелони заяви тази нощ,
Коментари Харесай

Мелони триумфира! Първи думи на бъдещата премиерка на Италия

Водачката на партия " Италиански братя " Джорджа Мелони съобщи тази нощ, че бъдещото дясноцентристко държавно управление няма да съобщи доверието на италианския народ, съобщи АНСА.

Воденият от нея съюз реализира безапелационна победа на парламентарните избори съгласно прогнозните резултати.
-->
" Сега е време да поемем отговорност ", сподели Мелони, която наподобява ще стане първата жена министър председател на Италия. " Това е време, в което, в случай че желаеме да бъдем част от историята, би трябвало да осъзнаем, че носим отговорност пред милиони хора, които са ни избрали. " Тя даде обещание, че няма да съобщи доверието, което гласоподавателите са ѝ дали своят вот.

" Ако бъдем призовани да управляваме страната, ще го създадем за всички, с цел да обединим народа, като се възползваме оптимално от това, което сплотява, а не от това, което разделя ", добави тя в малко изказване пред публицисти в Рим.

Мелони съобщи, че съжалява за обстоятелството, че изборната интензивност в Италия е била най-ниската в историята на парламентарни избори. По думите ѝ предизвикването е политиците да накарат хората още веднъж да имат вяра в институциите и да се възвърне връзката сред страната и жителите.

Междувременно Гуидо Крозето, съосновател на партията " Италиански братя " на Мелони, даде обещание, че бъдещото дясноцентристко ръководство ще работи с държавното управление в оставка на министър председател Марио Драги, с цел да приготви в точния момент закона за бюджета за 2023 година, съобщи АНСА.

" Законът за бюджета би трябвало да бъде изпратен в Брюксел на 16 октомври ", сподели Крозето на проведена от партията демонстрация. " Така че новото държавно управление ще разполага с един ден, с цел да го направи ", откакто поеме властта, добави той. " Ето за какво считам, че би трябвало да работим за разговор сред остарялото и новоизбраното държавно управление, като работим дружно ", сподели още Крозето.

Вчерашните избори се организираха шест месеца по-рано от плануваното, откакто в края на юли се разпадна държавното управление на единството на премиера Марио Драги, което се радваше на необятна известност измежду жителите. Драги обаче остава на поста длъжностен министър-председател до полагането на клетва от новото държавно управление.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР