Рома и Ювентус ще се срещнат утре в късния мач

...
Рома и Ювентус ще се срещнат утре в късния мач
Коментари Харесай

Алегри: Футболът винаги поднася изненади

Рома и Ювентус ще се срещнат на следващия ден в късния мач от 35-ия кръг на италианското състезание, само че това е освен това от дерби за авторитет, защото се срещат и два състава, които се стремят към място в Шампионската лига от есента. А след провалянето на римляните в Европа, треньорът на Юве Масимилиано Алегри чака да се изправи против тим, който желае да възвърне самочувствието си.

Рома падна с 0:2 в четвъртък от новия немски първенец Байер (Леверкузен) в шампионата Лига Европа, а в шампионата е на 5-о място единствено с 1 победа в последните три мача.

" Сигурен съм, че ще ни чака един ядосан тим на Рома, който желае да се върне в борбата за топ 4 в Серия А - местата, които водят в Шампионската лига. Ние желаеме същото, тъй че се нуждаем от положително показване от наша страна ", сподели Алекси на конференция преди срещата.

" Рома е мощен тим. Откакто назначиха Де Роси за треньор, се оправят доста добре. Ще бъде трогателен мач за публиката, само че за нас доста сложен и комплициран за взимане ", изясни Макс Алегри упованията си.

Ювентус заема 3-о място в Серия А, макар трагичния спад на формата съгласно техните стандарти. Със сигурност обаче триумф в неделя ще им подсигурява място в Шампионската лига - нещо, от което всички в клуба се нуждаят след честите санкции от УЕФА. Тимът обаче има една победа в Лигата в последните си осем мача и това е мотив за безпокойствие.

" През първия полусезон спечелихме 46 точки, само че през втората част от шампионата не се справихме със същия триумф и е ясно, че бяхме надалеч от представянето и положението си от есента. Но в този момент сме покрай задачата и би трябвало да останем съсредоточени. Докато нямаме математическа сигурност, би трябвало да бъдем деликатни. Футболът постоянно ви сервира изненади, сподели Алегри, много умерено отговарящ на въпросите.

В Рома също бяха тръгнали надолу като положение на тима, само че през януари се разделиха с опитния управител Жозе Моуриньо и назначиха Даниеле де Роси - една от иконите от последните години, прочут с клубна честност, само че също по този начин и с доста пристрастеност. И от 9-ото място римските вълци се изкачиха до позиция за Европа, което донесе и суперлативи от Алегри за младия му сътрудник.

" Даниеле донесе възторг и лекост, макар отличната работа на Моуриньо. Във футбола човек бързо не помни, само че Рома игра два европейски финала за две години. Така че някой желае да каже нещо срещу него ли? ", продължи Алегри, повдигайки вежди. " Той е млад, той едвам стартира и може да направи добра кариера. Всъщност играх с татко му в Ливорно през 1986-а. Тогава кариерата на Алберто като футболист беше към своя край. Мога да кажа, че е прелестен човек ", добави опитният ментор на " Старата госпожа ".

Серия А ще има пет места в Шампионската лига през идващия сезон. Ювентус има 65 точки, една пред Болоня, които имат мач по-малко, с Рома на 59. Аталанта е шести, на две точки зад Рома с мач по-малко.
 Даниеле Ругани отива на съд
Даниеле Ругани отива на съд

Причината е, че на 21 юли 2023 година той е бил хванат да кара в нетрезво състояние
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР