Водачите на листата на “ - Демократична България (ПП-ДБ) за

...
Водачите на листата на “ - Демократична България (ПП-ДБ) за
Коментари Харесай

Акад. Денков пред българи в Брюксел: Основното послание е, че България е и ще бъде в Европа

Водачите на листата на “ - Демократична България ” (ПП-ДБ) за изборите за Европейски парламент Никола Минчев и Даниел Лорер участваха през днешния ден в среща с представители на българската общественост в Брюксел. Сред говорилите пред присъстващите бе и някогашният министър председател.

За нас участието в Европейски Съюз е едно от най-големите постижения в новата ни история, уточни Никола Минчев. Дори насилствената съветизация не съумя да промени европейския ген на българския национализъм, добави той. По неговите думи ПП-ДБ ще се стремят България да бъде “в ядрото на Европейски Съюз ”.

означи, че най-важното не е в предишното, а какво може да се направи за бъдещето. Той добави, че има съответни проекти за отпадане на инспекциите по сухопътните шенгенски граници на България  след изборите в Австрия тази година, “стига да няма негативно въздействие от вътрешна неустойчивост ” у нас. По неговите думи, в случай че нещо не се обърка и не се предложи бюджет с висок недостиг, за присъединението на нашата страна към еврозоната ще има скоро позитивно развиване. 

Основното обръщение е, че България е и ще бъде в Европа, съобщи Денков пред български публицисти преди началото на срещата, съобщи Българска телеграфна агенция. Всеки ден би трябвало да се борим за бъдещето на България - дали ще бъде проевропейско, дали няма да се появи някоя тирания - виждаме такива стремежи и опити, дали страната няма да бъде още веднъж подчинена на непозната мощ. Убедени сме, че ориста на България би трябвало да се взема решение от българите - в България и в чужбина, добави той. 

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР