Водачът в световната ранглиста Рафаел Надал (Испания) победи шампиона от

...
Водачът в световната ранглиста Рафаел Надал (Испания) победи шампиона от
Коментари Харесай

Надал спечели титлата на демонстративния турнир по тенис в Абу Даби

Водачът в международната класация Рафаел Надал (Испания) победи първенеца от финалния шампионат на АТП в Лондон Стефанос Циципас (Гърция) с 6:7(3), 7:5, 7:6(3) и завоюва купата на демонстративната конкуренция по тенис "Mubadala World Tennis Championship " в Абу Даби. Двубоят беше извънредно оспорван и продължи три часа и четвърт.

Надал отрази седем благоприятни условия за пробив в първите си три сервис гейма, всеки от които измъкна след закъснение от 15:40, а по-късно взе подаването на противника за 5:4. Испанецът не се възползва, пропусна два сетбола и разреши на Циципас да изравни, а в последвалия тайбрек гъркът дръпна с 4:1 точки и резервира задатъка си, с цел да поведе в резултата.

В деветия гейм на втората част Надал отрази два основни шанса за пробив на съперника, а по-късно осъществя брейк за 7:5 и изравни. Испанецът дръпна с 4:2 в третия сет, само че Циципас не се съобщи и изравни за 4:4, а по-късно още веднъж се стигна до тайбрек. В него Надал поведе с 4:1 точки, а по-късно при 4:3 взе три следващи разигравания, с цел да победи. /БТА
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР