Водачът в Австрия ЛАСК Линц бе обвинен от останалите клубове

...
Водачът в Австрия ЛАСК Линц бе обвинен от останалите клубове
Коментари Харесай

Лидерът в Австрия настрои всички клубове в елита срещу себе си

Водачът в Австрия ЛАСК Линц бе упрекнат от останалите клубове в шампионата, че нарушава разпоредбите за тренировки и организира заниманията си в цялостен състав.

11 от всичките 12 тима оповестиха, че им е показан видео-материал, на който се вижда, че тимът на ЛАСК нарушава заповедта на здравния министър на страната и не тренира на дребни групи, а в цялостен състав.

"Видеото, което получихме, ясно демонстрира по какъв начин водачът в шампионата нарушава разпоредбите да тренира на дребни групи, каквото е условието на министъра на спорта и на министъра на опазването на здравето. Чрез това нелегално държание всички старания на Бундеслигата и нейните клубове да обезпечи здравето на участващите във футболния живот се обезмислят и стават неуместни. Този метод на подготовка освен е непочтителен към останалите, който беше утвърден от всички при полемиките, само че и води до очевидно конкурентно преимущество за ЛАСК спрямо останалите клубове в Бундеслигата ", се споделя в мнението на останалите 11 тима.

Футболната лига на Австрия пък сезира дисциплинарната си комисия, която да организира следствие и да реши дали водачът в класирането би трябвало да бъде осъден по някакъв метод. Според локалните медии, слуховете че тимът от Линц не съблюдава противоепидемичните ограничения, вървят от дни.

От ЛАСК първо оповестиха, че са жертва на стопански шпионаж. Управляващият шеф на клуба Андреас Протъл съобщи, че 2 души са се промъкнали в клубната база и са инсталирали камери, които да записват всичко, което се случва вътре.

"Полицията е осведомена и е подадена тъжба за навлизане с щурм и нарушение на пространството за работа от нерегламентирани и неоторизирани лица. Шокирани сме по какъв начин трети лица в целия този развой влагат време и сила в подобен промишлен шпионаж. Криминалната сила не е целесъобразна. Надявам се записът и разпространяването му да бъдат разследвани оптимално изкъсо, сподели още Протъл, представен от организация АПА.

Впоследствие от ЛАСК признаха, че въпреки всичко записът демонстрира меродавност на дейностите им и по време на тренировката не са спазени разпоредбите за отдалеченост.

"Ние поехме разноските за PCR проби, защото здравето на всички футболисти е от първостепенно значение. Ако интервалите на групово образование са къси, то рискът от заразяване е незабележим. По никакъв метод нямаше риск за нашите играчи или за някой различен ", пишат от ЛАСК на страницата си.

Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР