Водачът, причинил катастрофата с 9 коли в центъра на София

...
Водачът, причинил катастрофата с 9 коли в центъра на София
Коментари Харесай

След верижната катастрофа в София: Стана ясна причината за инцидента

Водачът, предизвикал злополуката с 9 коли в центъра на София във вторник, е получил епилептичен пристъп. Вследствие на пристъпа, мускулите му се стягат и той натиска педала за газта. Така, откакто удря колата пред него, следват удари в още 7 коли. В една от тях са пътували жена с двете й деца. Едно от тях е с травма, а другото - 7-годишно момченце, е със строшен крайник. Това обясни бившият шеф на “Пътна полиция ” Тенчо Тенев по NOVA. 
Жители на региона споделят, че постоянно се случват сходни произшествия, като позволяват, че светофарната мрежа е повода за тях. 
“Не би било лошо да се направи експеримент от Столична община, в който да се включат тези " умни " светофари за седмица и да се види какво ще е положението на придвижването ”, предложи Тенев.
Припомняме, че светофарите с броячи бяха спрени на територията на града.
Тенев поучава водачите да карат със съобразена с придвижването скорост и да съблюдават отдалеченост, тъй като пътищата са почистени и обработени, само че остават мокри, което е причина за катастрофи. Освен това напомни - водачите да слагат предпазните си колани, а децата да бъдат в столчета.
Според Диана Русинова от Европейския институт по транспортни политики няма проблеми със светофарните уредби в региона.
" Изключително добре работи системата. Масово водачите в София имат табиет да минават на жълто или алено. Инцидентът не е обвързван със снега, тъй като той е бил измит. Кой е дал шофьорска брошура на лидер с епилепсия? ", попита Русинова.
По думите ѝ такива водачи са рискови по пътищата.
" Един лидер на автомагистралата със 140 км/ч какво би предизвикал, в случай че получи припадък? Представяте ли си? Има и професионални водачи на камиони, които имат такива болести. Проблем е, че има водачи, които вземат СУМПС в София, а се водят с такива рискови заболявания в различен град ", сигнализира специалистът. 
Тя предизвести, че по Автомагистрала " Тракия " до Траянови врата настилката е разчистена, само че е нужно рационално шофиране. 
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР