Водачът на най-популярната и страшна терористична групировка „Ал Кайда” Айман

...
Водачът на най-популярната и страшна терористична групировка „Ал Кайда” Айман
Коментари Харесай

Водачът на Ал Кайда призова за джихад заради решението на Тръмп за Йерусалим

Водачът на най-популярната и страшна терористична формация „ Ал Кайда” Айман аз-Заухири излезе с апел за „ свещена война” (джихад) в навечерието на преместването на американското посолство в Йерусалим. Припомняме, че формалната гала би трябвало да бъде осъществена през днешния ден, 14 май.
Според Заухири решението на Съединени американски щати да реалокира посолството си е доказателство, че мирният развой в Близкия изток въобще не върви и че няма късмет да докара до самостоятелна Палестинска страна. Затова водачът на „ Ал Кайда” прикани за джихад.
Призивът беше насочен в петминутно видео, в което Заухири твърди, че Тел Авив също е „ мюсюлманска земя”. Заухири смята и управляващите в самостоятелна Палестина за „ продажници”, визирайки особено „ Фатах”. Затова и водачът на „ Ал Кайда” изиска от почитателите на групировката да влязат в режим на свещена война, осведоми Агенция „ Фокус”.
За край Заухири е безапелационен, че американският президент Доналд Тръмп е посочил „ същинското лице на актуалния кръстоносен поход”, единственият отговор на което е джихад.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР