Водачът на ливанското движение „Хизбула“ Хасан Насрала заяви, че групировката

...
Водачът на ливанското движение „Хизбула“ Хасан Насрала заяви, че групировката
Коментари Харесай

Ливанското движение „Хизбула“ е отворено към идеята за реформаторско правителство

Водачът на ливанското придвижване „ Хизбула “ Хасан Насрала съобщи, че групировката му поддържа сформирането на държавно управление, което да може да усъвършенства икономическата обстановка и да извърши значими промени, съобщи Асошиейтед прес.

По думите на Насрала, групировката е отворена и към апелите на Франция за нов политически контракт в Ливан, при изискване, че всички ливански фракции вземат участие в него.

Насрала приказва преди среща на парламентарно показаните ливански партии за номиниране на нов министър председател и преди на следващия ден вечер в Ливан да дойде френският президент Еманюел Макрон.

Това ще е втората аудиенция на Макрон в някогашния френски протекторат за по-малко от месец, отбелязва Асошиейтед прес.

След разрушителната детонация от 4 август в Бейрут той предложи помощта на Франция и настоя пред ливанските публични лица да формулират нов политически контракт за намиране на излаз от политическия блокаж, ширещата се корупция и неприятното ръководство.

Подкрепяната от Иран радикална формация „ Хизбула “, която има преобладаваща роля в ливанската политика, е подложена на съществени рецензии, а дейностите й се наблюдават под лупа от обществото предвид на тежките рецесии, през които минава Ливан.

При детонацията в пристанището починаха 190 души, а над 6000 бяха ранени. Части от столицата бяха разрушени, а пристанището, най-важният търговски канал за подвластния от вноса Ливан, понесе доста съществени вреди.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР