Водачът на листата на ГЕРБ за 30 МИР – Шумен

...
Водачът на листата на ГЕРБ за 30 МИР – Шумен
Коментари Харесай

Красимир Вълчев в Шуменския университет: До 2025 г. разходите за висше образование ще стигнат до 1% от БВП |

Водачът на листата на ГЕРБ за 30 МИР – Шумен Красимир Вълчев посети Шуменски университет " Епископ Константин Преславски ". Там той беседва с ректора на висшето образователно заведение проф. д.и.н. Георги Колев, деканите на факултети и преподаватели от разнообразни катедри. Срещата се организира в новия Център за върхови достижения към ШУ. 

" Един от най-важните акценти за развиването на висшето образоване е разширението на обсега на техническите специалности и фрагменти, които да задоволят потребностите на бързо разрастващата се промишленост в България “, сподели Красимир Вълчев и добави, че Шумен е добър образец за развиването на промишлеността и напълно естествено е университетът да бъде мястото за подготовка на такива фрагменти.

Просветният министър в третия кабинет на Бойко Борисов напомни вложените над 2,4 милиарда лева в бранш " Образование " през последните 4 години, както и двойния растеж на учителските хонорари. " ГЕРБ поема ангажимент разноските за висше обучение да стигнат до 1% от Брутният вътрешен продукт през 2025 година, а междинната заплата във ВУЗ ще бъде 2800 лева ", означи лидерът на листата.

На срещата участваха и претендентите за народни представители от листата на Политическа партия ГЕРБ Илтер Бейзатов, Димо Георгиев, Димитър Александров, доктор Румен Генов, Роска Петкова.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР