Водачът на листата на ГЕРБ-СДС в Русе Красен Кралев се

...
Водачът на листата на ГЕРБ-СДС в Русе Красен Кралев се
Коментари Харесай

Красен Кралев: Запазването и развитието на духовността и културата за една нация са от национално значение

Водачът на листата на ГЕРБ-СДС в Русе Красен Кралев се срещна с изявени хора на изкуството – театрали, художници, представители на хоровото изкуство, оперни дейци и специалисти от арт секцията към ГЕРБ-Русе.

„ След като Спортният тотализатор бе освободен от нелоялната конкуренция към този момент генерира задоволително средства, с цел да бъдат отделяни 10% от приходите на ММС от Тотализатора към фонд “Култура ”. За тази година сумата се чака да бъде 5 млн. лева “, съобщи Кралев.

Той добави, че в програмата на ГЕРБ за бранш “Култура ” е заложено повишение на възнагражденията и обществения статус на културните дейци. „ При последващо ръководство ще работим за одобряване на свободния бранш, посредством основаването на формален обединен указател към Министерството на културата, надграждане на системата за делегираните бюджети и въвеждане на тласъци за по-добър артикул.



Темите за спорт и просвета би следвало да са надпартийни, всички партии би трябвало да реализират консенсус и да има единна визия и цели в тези области, които да бъдат устойчиви за всяко едно ръководство “, добави лидерът на листата.

С присъстващите, той показа, че е привързан със изкуството още от дете, когато свирил на пиано. В свободното си време от време на време и рисува.

„ Благодаря на дамата до мен - Виктория Петрова, че ме насърчи да направя галерия за 50-годишния си юбилей с 50 свои картини. Средствата от продажбата им подарих на фондация за лекуването на спортисти “, описа още Кралев и благодари за ползотворната среща на уредниците в лицето на шефа на Драматичен спектакъл „ Сава Огнянов “ Орлин Дяков, който е и претендент на депутат от ГЕРБ-СДС, както и на шефа на Държавна Опера Русе Иван Кюркчиев.

В края на срещата Кралев съобщи, че запазването и развиването на духовността и културата за една нация са от национално значение.

 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР