Водачът на листата на "БСП за България" за европейските избори

...
Водачът на листата на "БСП за България" за европейските избори
Коментари Харесай

Елена Йончева: Правителството на Борисов облагодетелства определени фирми

Водачът на листата на "БСП за България " за европейските избори и представител на парламентарната група Елена Йончева и депутати от групата на левицата внесоха в Министерството на енергетиката искане за даване на информация и документи по отношение на концесията за рандеман на въглища от Пернишкия въглищен басейн.

Правителството на Бойко Борисов нарушава закона, облагодетелства избрани компании, които безусловно унищожават българската земеделска земя. Хората от село Дивотино откриват, че нивите им ги няма. Кметът на селото ни сподели, че компания, обвързвана с името на Христо Ковачки, унищожава земеделската земя в региона. Става дума за 200 декара обработваема земя, съобщи Елена Йончева пред публицисти. Установихме чудовищни престъпления, сподели тя.

По думите й компанията "Министрой - мини открит въгледобив " ЕАД, е правила противозаконна активност, при изтекла концесия, само че съгласно жителите на селото активността на компанията не е прекъсната. Напрактика незанконно е правила рандеман в продължение на година и половина, съобщи Йончева.

Концесията й по-късно е възобновена със задна дата, което е престъпление. На държавно съвещание по-късно държавното управление трансферира правата на нова компания с два лв. капитал, която е определена без конкурс и която още веднъж се свързва с името на Ковачки, съобщи Йончева. Новата компания се споделя "Мининдъстри " ЕОД. Общественият напън е доста огромен. Работата на мината сега е прекъсната, след митинги, само че тази земя е унищожена, уточни още тя.

Кой носи лична отговорност, попита Йончева.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР