Внушението, че България има нещо общо с взривяването на Кримския

...
Внушението, че България има нещо общо с взривяването на Кримския
Коментари Харесай

Ген. Атанас Запрянов: Случилото се на Кримския мост е подготвено в Русия и извършено от нея

Внушението, че България има нещо общо с взривяването на Кримския мост не е инцидентно. На Русия ѝ е належащо да дефинира интернационално присъединяване против нейните ползи и по този метод да се следва линията на Владимир Путин, че тази война не е сред Украйна и Русия, а че са забъркани и западните страни.

Такава теза изрази някогашният зам.-министър на защитата ген. Атанас Запрянов по Nowa News. Според него страната ни е изчистила своето име. 

„ Това е едно хибридно деяние против България. Да се ерозира публичното доверие в държавното управление, в нашите специфични служби, да се появи едно подозрение. От друга страна - да се ентусиазира и активизира проруският детайл в България ”, сподели още той.

Според него случилото се на Кримския мост е квалифицирано в Русия и осъществено от нея. „ Всички останали страни бяхме намесени, с цел да се сътвори интернационален детайл в тази война. Не е допустимо да се преминат толкоз граници, да се придвижи толкоз огромно количество взривно вещество, без то да бъде засечено. При това да влезе и в Русия ”, акцентира някогашният зам.-министър на защитата.

Той сподели още, че руснаците нямат интерес да кажат истината. „ Аз чета и проследявам някои клевети, където във подправени вести надали не украинците са удостоверили, че имат някакво присъединяване. Щом се работи настойчиво в посоката да се потвърди, че украинската страна има присъединяване, има нещо, което не е задоволително ясно за проверяващите съветски екипи или нещо се укрива ”, добави Запрянов.

Бившият зам.-министър на защитата съобщи, че в случай че е употребен термитен гърмеж, то тогава нещата „ опират до Русия ”, тъй като „ единствено те имат такава технология ”, само че не и Украйна.

„ Подозрението е, че потреблението на гърмежа на моста се употребява неотложно от Путин да извърши бомбардировки и ракетни удари по цивилна инфраструктура, все едно извърши терористичен акт. Подозрението е дали този гърмеж не е клевета, която да развърже ръцете за подобен вид бойна активност в Украйна ”, сподели още Запрянов.

На въпрос дали има заплаха новата фаза от войната да бъде серия от терористични офанзиви, които да се изнесат и в други страни, в това число и в България, той посочи: „ Не считам, че има заплаха, изключително за нашата страна. Иначе сред двете страни - да, диверсионно-разузнавателни дейности се употребяват ”.

Коментар от него пристигна и за позициите на някои страни, че няма да одобряват съветски бежанци, с цел да не влязат хора, които биха направили терористични актове. „ Винаги в тези обстановки е допустимо инфилтрирането на хора с други задания, сложени от специфичните служби на Русия. Това постанова деликатно обмисляне. Трябва да се преценя информацията за всеки един ”, е неговото мнение.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР