Внесено е инвестиционно предложение от Булгартрансгаз за изместване на преносен

...
Внесено е инвестиционно предложение от Булгартрансгаз за изместване на преносен
Коментари Харесай

Булгартрансгаз иска да измести газопровод в Пернишко, пречещ на добива на въглища

Внесено е капиталово предложение от " Булгартрансгаз " за изместване на метафоричен газопровод в землището на пернишкото село Големо Бучино, оповестиха от общината. Това се постанова, тъй като оборудването в сектор от към 800 м визира директно концесията за рандеман на въглища, експлоатирани от " Мин индъстри ".

Газопроводът минава в региона на автомагистрала " Люлин " - км 16-18,5 и е благосъстоятелност на " Булгартрансгаз ". Отклонението за Перник стартира от станция за ликвидиране на газопровода " Нови Искър " /към магистрален тръбопровод - северен полупръстен/ и приключва при газорегулираща станция /ГРС/ " Перник ". Инвестиционното предложение цели да освободи концесионна територия на рудник " Република " от газопровода, за асимилиране на наличните находища от потребни изкопаеми.

Функциониращото преносно оборудване ще бъде изместено в посока югоизток. Предвижда се създаване на ново, представляващо сектор с дължина 2 310,71 м, което да се причисли към настоящия газопровод, като по-късно да премине в ново трасе, достигайки ГРС " Перник ". То попада напълно в аграрни земи.

Общата повърхност, наранена от строителни действия, е 69 500 кв.м. Предполагаемите изкопни работи ще бъдат в размер към 6 000 куб.м. Не се планува създаване на нова техническа инфраструктура. Инвестиционното предложение не визира детайли на Националната екологична мрежа. Регистрираната при разбора на топографски карти и сателитни изображения надгробна могила, попадаща в землището на Перник, се намира на разстояние от 100 м от плановото трасе и евентуално няма директно да бъде наранена, твърди вложителят.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР