Внесен обвинителен актВасил Михайлов се заканвал на надзирател, докато е

...
Внесен обвинителен актВасил Михайлов се заканвал на надзирател, докато е
Коментари Харесай

Прокурорски син на съд за осем престъпления

Внесен обвинителен акт
Васил Михайлов се заканвал на надзорник, до момента в който е в ареста

Продължават да постъпват сигнали против него

Прокурорският наследник от Перник Васил Михайлов отива на съд за осем закононарушения. 19-годишният юноша, който е наследник на зам.-окръжния обвинител на Перник Бисер Михайлов, стана прочут след няколко случая на побой в града.

Според обвинителния акт, импортиран в съда от Софийска районна прокуратура, първенецът по кикбокс направил закононарушенията в интервала от 21 ноември 2021 година до лятото на тази година. Според държавното обвиняване Васил Михайлов е нанесъл междинни телесни повреди на трима души, с леки телесни повреди се отървали двама поданици на Перник. Освен това той ще дава отговор за безчинство и за закана за ликвидиране.

Първа сигнал против Михайлов подаде перничанката Марияна Андонова, откакто прокурорският наследник атакува и преби брачна половинка й, който е футболен треньор. Така той бе задържан, само че единствено пет месеца по-късно бе освободен от съда под „ домакински арест “ с електронна гривна за следене. Оказа се обаче, че не съблюдава мярката и е излизал от вкъщи си. Заради това той бе върнат в килия. Главният прокурор Иван Гешев пък прикани бащата на момчето Бисер Михайлов да си подаде оставката. Досега обаче не е ясно дали това е сторено. 

Междувременно от Главна дирекция „ Изпълнение на наказванията “ постъпил сигнал в Софийска районна прокуратура, че на 17 декември Васил Михайлов, до момента в който е в килията, е отправил закани за разпра към надзорник.

Заместник-районният прокурор на София Иван Стефанов изясни, че в съда са импортирани 12 тома материали и към този момент са разпитани 45 очевидци. В момента продължавали да постъпват сигнали против прокурорския наследник от други потърпевши от него, стана ясно през вчерашния ден. Готови са и няколко експертизи, като разноските по следствието към този момент доближават 5000 лв., сподели Стефанов. За най-тежкото закононарушение младежът  може да получи сред две и 10 години затвор. “Настоящият проблем е прегледен образец за това, че прокуратурата е безкомпромисна към причинителите на закононарушения, без значение от техния фамилен или обществен статус “, сподели Иван Стефанов.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР