“ внесе искане за извънредно заседание на Народното събрание във

...
“ внесе искане за извънредно заседание на Народното събрание във
Коментари Харесай

ПП: Опитва ли се служебното правителство да върне доставките на газ от Газпром чрез Турция?


„ “ внесе искане за изключително съвещание на Народното събрание във вторник от 11 часа с единствена точка – чуване на министъра на енергетиката. Очакваме коментар от министър Росен Христов във връзка със подозренията, че се прави опит да се върнат доставките на газ от „ Газпром “, този път през Турция, оповестиха от пресцентъра на партията.

Изразяваме паника, че контракт, който касае стратегическа за националната сигурност област, се подписва непрозрачно и за период от 13 години. Изслушването цели да обясни параметрите, обсега, изискванията и задачите на подписаното на 3 януари " Споразумение за достъп до терминали за полутечен природен газ и газопреносната мрежа на Република Турция, подписано сред " Булгаргаз “ ЕАД и турския газопреносен оператор – Боташ А.С. ", както и за евентуалното му отражение върху България в условия на неустойчив енергиен пазар в Европа. Оставаме озадачени от обстоятелството, че гореспоменатото съглашение е подписано от „ Булгаргаз “, а не от систематичния газов оператор – „ Булгартрансгаз “, прибавят от Политическа партия. 

Очакваме информация от министър Христов и за подписани контракти за доставка на природен газ от служебното държавно управление в интервала 02.08.22 – 03.01.22 година – контрагетги, количества, тръжни процедури и цени. Остава неуточнен и въпросът какво се е случило с търга за доставки за 2023-а година, откакто резултатите се чакаха още през декември предходната година, приключват от Политическа партия.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР