Внеделя преди обед над Югозападна България ще преобладава слънчево време,

...
Внеделя преди обед над Югозападна България ще преобладава слънчево време,
Коментари Харесай

Облаци в неделя, с какво време ще започне новата седмица

Внеделя преди обед над Югозападна България ще доминира слънчево време, до момента в който над останалата по-голяма част от страната към момента ще е най-вече облачно, тук-там в низините и равнините ще е мъгливо. Следобед облачността ще продължи да понижава, само че над североизточните и планинските региони ще е забележителна и на обособени места там ще превали. Вятърът ще е слаб, най-вече от запад. Максималните температури ще са сред 10° и 15°, в София - към 13°. Атмосферното налягане ще е малко по-ниско от междинното за март.         

Над Черноморието ще е най-вече облачно, само че ще е съвсем без превалявания. Следобед облачността ще стартира да се раздира и понижава, над южните региони до най-вече слънчево време. Вятърът ще е слаб, най-вече от изток. Максималните температури ще са 8°- 11°. Температурата на морската вода е  7°- 8°. Вълнението на морето ще е 2 бала.

Над планините облачността ще е забележителна, тук-там основно в следобедните часове с валежи от дъжд, над 2000 метра – от сняг. Повече слънце ще има предиобед над масивите от Югозападна България. Ще духа слаб до сдържан вятър от запад-югозапад. Максималната температура на 1200 метра ще е към 8°, на 2000 метра - към 1°.

В понеделник денят ще стартира с най-вече слънчево време, а тук-там в низините и котловините - с мъгла или ниска облачност. По-късно денем вятърът от югоизток ще се усили. В Източна България видимостта ще се усъвършенства и ще бъде най-вече слънчево, а над Западна облачността ще се усили и ще стартират превалявания от дъжд. Във вторник ще бъде облачно, с превалявания от дъжд, в планините над 1500 - 1600 метра - от сняг; има нараснала възможност тук-там да са обилни по количество. Вятърът ще се ориентира от североизток и с него ще проникне релативно леден въздух; температурите ще се намалят с 3-4 градуса.

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР