Внасяме сигнал до прокуратурата за „Мездра-гейт”, съобщи на брифинг в

...
Внасяме сигнал до прокуратурата за „Мездра-гейт”, съобщи на брифинг в
Коментари Харесай

ГЕРБ внесе сигнал до прокуратурата срещу кмета на Мездра


Внасяме сигнал до прокуратурата за „ Мездра-гейт”, заяви на брифинг в Народното събрание депутатът от ГЕРБ Александър Иванов.
„ Ще ви кажа за една спортна зала, за която 2014 година страната превежда средства на Община Мездра, където зам.-кмет тогава е бил Генади Събков. Общината изплаща предплатено 1 400 000 лв. на реализатор на обекта”, изясни Иванов.
„ Питаме кмета Генади Събков за какво с тези 1 400 000 лв. дава един безлихвен заем, тъй като досега те не са изплатени и не са осъществени строително-монтажни работи, видно от фотосите на обекта. За какво са тези средства и за какво към този момент трета година, без положена една тухла, те не са поискани”, разясни Иванов. По думите му в сигнала до основния прокурор се пита още за 2 600 000 лв. от възобновено на общината Данък добавена стойност по изпълнен 2014 година план за реорганизация на ВиК мрежа. „ Какви наказания е понесла още Община Мездра от страна на Комисия за защита на конкуренцията за погрешно извършени състезания и класирани реализатори и на чия финансова сметка се пишат тези наказания?”, попита още Александър Иванов.
По време на брифинга стана ясно още, че сигнал, обвързван с кмета на Мездра Генади Събков ще бъде импортиран и до Комисията за лишаване на нелегално добито имущество. От ГЕРБ прецизират, че през мандата 2011-2015, когато той е бил заместник-кмет, неговият наследник – Николай Събков, до момента в който е бил студент в Шотландия е получавал аграрни дотации в размер на десетки хиляди лв. за наети от общината пасища и ниви. От ГЕРБ настояха още кметът Генади Събков да подаде оставка.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР