Внасяме жалба в Конституционния съд със 71 подписа, с която

...
Внасяме жалба в Конституционния съд със 71 подписа, с която
Коментари Харесай

Социалистите атакуват образователния закон в Конституционния съд, за да спрат безумията в училищата

Внасяме тъжба в Конституционния съд със 71 подписа, с която нападаме над 30 члена от Закона за предучилищното и учебното обучение. Това сподели пред медиите националният представител от „ Българска социалистическа партия за България ” Стоян Мирчев, който дружно със свои сътрудници внесе жалбата в съда. „ Не може да не престават безумията в междинното обучение, учениците от 6 и 7 клас да не учат Българско Средновековие и да не знаят кои са царете Симеон и Борис, каква велика страна сме и какъв принос сме дали на света”, сподели депутатът от левицата.



По думите му, е време да спре прехвърлянето на отговорност сред Закона и подзаконовите нормативни актове. „ Законът е кух и самичък не може да съществува, а се дефинира от стандарти, които се сменят заран, обед и вечер от министъра. Искаме резистентност. Още предходната седмица сме внесли в деловодството на Народно събрание Закон за изменението му.

Народният представител и някогашен министър на образованието проф. Анелия Клисарова сподели, че Конституцията на България е регламентирала трайните връзки в образованието, като образователната стратегия, да вземем за пример, да не се разпореждат в нормативни актове, а в закон. В сегашния обаче, това не е направено, а има отпратка към Министерството на образованието. Тя беше безапелационна, че не трябва да се сменят образователните проекти през няколко години. Като различен главен проблем, Клисарова уточни парите от страната за частните учебни заведения. „ Това води до обществена несправедливост”.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР