Държавният глава Румен Радев пристигна на посещение в азербайджанската столица

...
Държавният глава Румен Радев пристигна на посещение в азербайджанската столица
Коментари Харесай

Радев пристигна на посещение в Баку

Държавният глава Румен Радев дойде на посещаване в азербайджанската столица Баку. Той е на публична аудиенция в страната по покана на своя сътрудник президента Илхам Алиев. Българският държавен глава бе посрещнат публично на летището.

Във водената от българския президент делегация вземат участие служебният министър на енергетиката Владимир Малинов. А също ръководителят на Групата за другарство България-Азербайджан в Народното събрание Хамид Хамид и представители на бизнеса.

На 8 май Румен Радев и Илхам Алиев ще проведат среща „ на четири очи “. Те ще управляват и пленарните диалози сред делегациите на двете страни. След което ще подпишат Съвместна декларация за подсилване на стратегическото партньорство сред България и Азербайджан.

В Баку президентът Румен Радев ще се срещне с ръководителя на Народното събрание на Република Азербайджан проф. Сахиба Гафарова. Той ще беседва и с български експерти, работещи в региона на спорта в Азербайджан.

Във фокуса на визитата на президента Румен Радев ще е укрепването и задълбочаването на стратегическото партньорство и съдействието в сфери от съвместен интерес. Сред тях – енергетиката, стопанската система, високите технологии, нововъведенията, превоза и туризма.

За последните две години разменените визити – публични и работни на ниво президент, в това число идното посещаване, са четири. Президентите Румен Радев и Илхам Алиев се срещнаха и на церемонията по откриването на Междусистемната газова връзка България-Сърбия през декември 2023 година

Източник: Стандарт
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР