Внаши дни огромен брой хора имат проблеми със зрението. Една

...
Внаши дни огромен брой хора имат проблеми със зрението. Една
Коментари Харесай

iPhone ще помага да пазим здравето на очите си

Внаши дни голям брой хора имат проблеми със зрението. Една от главните аргументи за това е несъразмерното потребление на мобилни устройства. Дългото взираме в дребните екрани претрупва очите.

Apple желае да помогне, като за задачата е добавила нова технология в iPhone, оповестява How-to Geek. Функцията употребява предната камера и технологията Face ID, с цел да следи дали потребителят държи устройството на подобаваща отдалеченост от очите си.

Apple е пресметнала, че оптималното разстояние сред екрана на iPhone и очите на потребителя е 30 см. Функцията ще ревизира дали това е по този начин и ще предизвестява потребителя да отдалечи устройството, до момента в който е в допустимите граници.

Системата може да е малко досадна, защото ще прекъсва работата и не разрешава тя да продължи, до момента в който смарт телефонът не бъде далечен. Функцията е налична за iPhone с TrueDepth камера, т.е. моделите от 2018 година насам, като същото важи и за iPad. Също по този начин би трябвало да е конфигуриран и iOS 17 или по-нов.

Системата не прави фотоси, с цел да работи. Тя употребява единствено камерата за следене на дистанцията и не резервира данни.

Функцията може да се задейства от главното меню с настройки на iPhone в секцията Screen Time > Screen Distance. От тук може и да се деактивира при предпочитание.

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР