Вмузикалното видео към най-новия им сингъл DTDTGMGN“ членовете на южнокорейската

...
Вмузикалното видео към най-новия им сингъл DTDTGMGN“ членовете на южнокорейската
Коментари Харесай

Компютърно генерирани звезди: Възходът на виртуалните групи

Вмузикалното видео към най-новия им сингъл „ DTDTGMGN “ членовете на южнокорейската група Eternity танцуват в неонова розова стая. Шеметните придвижвания пред камерата и бързите смени на фрагментите са типични за K-pop жанра, който се трансформира в световен феномен през последните години.

Но на практика тези придвижвания са непостижими за реплика от феновете на групата, тъй като никой от 11-те реализатори на Eternity не е същински.

Създаден посредством AI технология, Eternity е един от най-новите южнокорейски планове, които прокарват границата сред действителното и виртуалното развлечение. А основателят на групата, Pulse9, има вяра, че компютърно генерираните звезди имат доста преимущество пред своите двойници в действителния живот.

Както при множеството популярни групи, членовете на Eternity включват водач на групата, вокалисти, рапъри и танцьори. Но един член по-специално, Zae-in, може да бъде всичко в едно. „ Zae-in има композиция от характеристики.

" Физически невероятно е хората на изкуството да се мерят с реализатори, генерирани от AI ", споделя изпълнителният шеф на компанията Park Ji-eun. „ Тя може да пее доста добре, да рапира, може да изземе функционалностите на моден дизайнер ", допълва Ji-eun.

С помощта на технология за промяна на лица в действително време и глас, генериран от изкуствен интелект, Zae-in се играе от 10 разнообразни души, в това число артисти, артисти и танцьори, които дават своите гении на нейния аватар, в случай че е належащо. В едно видео, оповестено в профила на Zae-in в Instagram, тя кара лонгборд до река Хан в Сеул. За видеото нейните основатели са снимали каскадата с човек, чието лице по-късно е заменено с това на Zae-in.

В изявление за CNN  Zae-in споделя, че може да бъде поп музикант, актриса дори репортер. „ Съществуват разнообразни Zae-ins, тъй че моето неповторимо преимущество е, че мога да направя това, което един човек не може. Единственото нещо, на което не съм способна е да дам автограф “, разяснява генерираната с AI звезда.

Смяната на лица в действително време и ранните форми на технологията „ deepfake “ съществуват от съвсем десетилетие. През това време виртуални инфлуенсъри като Lil Miquela спечелиха доста онлайн почитатели в стилните и музикални среди.

Най-новите достижения в генерираните от AI видео и аудио, улесняват компании като Pulse9 да основават безапелационни виртуални герои, до момента в който напредъкът в генеративните AI стратегии като ChatGPT отстрани нуждата звезди като Zae-in да бъдат „ изиграни “ от действителни хора.

Как са направени?

Екипът на Pulse9 стартира процеса на „ възкръсване “ на вечността, като проектира външния тип на своите членове. Екипът на Парк генерира 101 неповторими цифрови лица, въодушевени от съществуващи корейски звезди, преди да ги раздели в четири категории.

Използвайки технологията deepfake, Pulse9 продуцира първия музикален видеоклип на групата, част от проекта иронично озаглавената „ I’m Real “ през 2021 година

Много консуматори на обществени медии считат, че израженията на лицата на членовете на групата наподобяват неестествени и отделени от телата им, до момента в който други цитират резултата на „ злокобната котловина “, при който феновете изпитват дискомфорт от неща, които наподобяват на хора, само че не са.

Пет месеца по-късно, когато Pulse9 пусна идващото музикално видео на Eternity, „ No Filter “, почитателите означават, че групата е съвсем неразличима от същински хора.

„ Изненадан съм какъв брой реалистично звучат, а визията наподобява по-реална от дебютната ария “ , гласи най-харесваният коментар в YouTube.

Виртуалните поп звезди може да се радват на преимущество пред човешките, когато става въпрос за ангажиране с техните почитател бази. Напредъкът в езиковите стратегии за изкуствен интелект може да направи допустимо почитателите да „ приказват “ със своите идоли и даже да изградят персонални връзки с тях, споделя изпълнителният шеф на компанията Park Ji-eun

Metaverse Entertainment към този момент опитва с тази концепция посредством приложения, които разрешават на потребителите да взаимодействат непосредствено с цифровите фигури. В момента членовете на групата приказват корейски, британски, френски и индонезийски.

Компютърно генерираните поп звезди в никакъв случай няма да се разболеят, да остареят или да бъдат въвлечени в договорни разногласия или таблоидни кавги. Но има дребен късмет огромните организации да заменят своите групи в действителния живот, споделя изпълнителният шеф на компанията Park.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР