ВМРО внася сигнал до главния прокурор заради декларацията на ДОСТ

...
ВМРО внася сигнал до главния прокурор заради декларацията на ДОСТ
Коментари Харесай

От ВМРО дават на прокурор ДОСТ за антидържавна дейност

ВМРО внася сигнал до основния прокурор поради декларацията на ДОСТ за признание на национално турско малцинство и апела на Лютви Местан за промени в конституцията.

Войводите сезират прокуратурата поради антидържавна активност, се показва в известие до медиите.

Всъщност новината беше оповестена първо в ефира на „ Тази сутрин” по bTV от Ангел Джамбазки, който беше включен онлайн от Страсбург по тематиката с пакета „ Мобилност” и превозвачите.

„ Искането за признание на каквото и да е малцинство на българска територия е неприемливо и противоконституционно”, упорства Джамбазки.
Лютви Местан: Конституцията дискриминира турците в България ДОСТ излязоха с декларация, с която упорстват страната да признае национално турски малцинство
„ Това не е първият сигнал на Вътрешна македонска революционна организация против сходни провокации на протурската партия ДОСТ. Припомняме също, че страната към този момент реагира като съдът приключи регистрацията на съдружие с нестопанска цел „ Асоциация Бату платформ”, което подари 100 000 евро на партия ДОСТ по време на предизборната кампания”, написа още в известието на Вътрешна македонска революционна организация.

От партията допълват, че ставащото е популистки акт в светлината на идните европейски избори и интервенция на непознати страни в българския политически живот.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР