ВМРО внася промени в Наказателния кодекс, с които предлага по-високи

...
ВМРО внася промени в Наказателния кодекс, с които предлага по-високи
Коментари Харесай

ВМРО предлага затвор и глоба до 15 000 лв. за политици, които клеветят опоненти

ВМРО внася промени в Наказателния кодекс, с които предлага по-високи наказания за политици за клюка и засегнатост. Това заяви пред публицисти зам.-председателят на ПГ " Обединени патриоти " Искрен Веселинов.

" Необходими са законови ограничения, които да покажат, че политикът би трябвало да приказва истината, изключително за своите съперници. Още по-обидна е обстановката, когато някои хора се надпреварват, че са по-патриоти, или по-родолюбци от други, тъй като патриотизмът е идеология, която сплотява. Фалшивите вести, набеждаването, хулите и откровените неистини, които се изричат от хора на водещи държавни позиции трансфораха политиката в на ниска цена цирк, който докара и до занижената липса на доверие измежду хората , които въпреки всичко имат отношение към политическия живот. За другите въобще и не гадаем по какъв начин наподобява политическата класа. Ето това е повода за ниската изборна интензивност. Хората не имат вяра на политическата класа, тъй като измислената такава се трансформира в проводник на неистини и безсмислени офанзиви, които имат една единствена цел - просто да станат център на новинарския поток, не за друго, а с цел да очернят политическите си съперници ", съобщи той на брифинг със своите сътрудници от Вътрешна македонска революционна организация Александър Сабанов, Милен Михов, Александър Сиди и Красимир Богданов, които внесоха предложенията за промени.

Веселинов акцентира, че внасят промените поради духа, в който се развива предизборната акция за европейските избори.

От партията на вицепремиера Красимир Каракачанов оферират допълнение на Наказателен кодекс, като се запише, че за засегнатост или клюка, осъществена от депутат, член на Министерския съвет, на Европейския парламент или Европейската комисия от Република България, ръководител на политическа партия, получаваща държавна дотация, или негов заместител, наказването да е отнемане от независимост до 4 години и санкция от 10 000 до 15 000 лв..

" Глобата е солена, само че тя е съобразена с приходите както на депутатите, по този начин и на евродепутатите, и би следвало да ги заболи, когато лъжат, разяснява Веселинов.

И добави, че в този момент, след дълги каузи, се постановат санкции от порядъка на 3000 лв., които спрямо депутатската заплата са минимално наказване.

Той изясни, че се предлага наказването " отнемане от независимост " да е до 4 години, с цел да се избегне опцията вместо отнемане от независимост, въпреки и условно, съдът да наложи административна санкция, каквато е практиката при по ниските вероятни присъди. Според него измененията не опонират на Конституцията.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР