ВМРО призовава данъчните облекчения за деца да станат постоянна мярка,

...
ВМРО призовава данъчните облекчения за деца да станат постоянна мярка,
Коментари Харесай

ВМРО призовава данъчните облекчения за деца да станат постоянна мярка

ВМРО приканва данъчните облекчения за деца да станат непрекъсната мярка, се споделя в известие на партията.

От през днешния ден се подават декларациите за данъчни облекчения за децата, което е допустимо с помощта на нашата борба в 44-ото Народно заседание, показват от ВМРО-БНД. Оттам напомнят, че концепцията им е била осъществена по време на дебатите за Бюджет 2021. Те са водили продължителна и тежка борба в пленарната зала като преди този момент са имали остри конфликти с ГЕРБ, които направиха опит да пренасочат тези пари към други пера.

За тази година сумите, с които е допустимо да се понижи общата годишна данъчна основа при прилагане на данъчно облекчение за деца, са: 4500 лева за едно дете, 9000 лева за две деца и 13 500 лева за три и повече деца. Родителите ще получат надлежно до 450 лева за едно дете, до 900 лева за две и до 1350 лева за три и повече деца.

От партията показват и стъпките, посредством които всяко работещо българско семейство или уединен родител може да се възползва от данъчното облекчение. Ако сте на трудов контракт - посредством работодателя си попълвате декларация за данъчно облекчение. Декларацията се подава от 30 ноември до 31 декември т.г. Ако сте самоосигуряващо се лице - с подаване на годишната данъчна декларация по член 50 от ЗДДФЛ. Срокът за подаване е от 10 януари до 3 май 2022 година

Паричните суми ще бъдат възобновени след инспекция от Националната организация за приходите в период от един месец след подаването на декларацията, осведомят от Вътрешна македонска революционна организация.

От партията означават също, че с помощта на тяхната борба в 44-тия парламент, всяко дете, което не е признато на общинска или държавна градина, получава помощ в размер на дотацията, която страната отпуска за всяко дете, признато в такова заведение. По този метод се облекчават родителите при записването на децата им в частна детска градина.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР