ВМРО прекратява разговорите с „Български възход“.Липсват ясни тези и политики

...
ВМРО прекратява разговорите с „Български възход“.Липсват ясни тези и политики
Коментари Харесай

ПРОВАЛ НА ПРЕГОВОРИТЕ: ВМРО прекратява разговорите с „Български възход

ВМРО приключва диалозите с „ Български напредък “.
Липсват ясни тези и политики по основни тематики от тяхна страна, което прави бъдещо съдействие невероятно.
Вътрешна македонска революционна организация – Българско национално придвижване стопира диалозите за общо явяване на изборите за парламент на 2 април с партията на Стефан Янев. По време на извършените срещи сред представители на двете обединения, на процедура не се стигна до никаква конкретика по отношение на бъдещата предизборна платформа и целите, които следва да бъдат отстоявани в идващия парламент. Въпреки обществено оповестеното желание за издание на декларация с главните правила, на които БВ ще стъпи, с цел да притегли поддръжка и на други политически партии и метода, по който ще развива връзките си с тях, такава по този начин и не се появи. Подобни правила не бяха изложени и в срещите сред двете партии, а предложенията на Вътрешна македонска революционна организация останаха без отговор.
Колебливи позиции получихме и по изложените водещи за нас тематики: демографска политика, битка със спекулата и инфлацията, национална сигурност и реализиране на нулева миграция, отстояване на историческата истина и правата на българите, като основа за позицията във връзка с районен съд Македония, циганизацията, развиване на нуклеарната енергетика и преразглеждането на „ Зелената договорка “ и други
Липсата на каквато и да е позиция последните дни и по водещи за обществото тематики като казусът с незаконните мигранти, по тематиката с бъдещата на нуклеарната енергетика на България, претенции импийчмънт на президента и прочие от страна на щаба на ген. Янев, дадоха спомагателна тежест при вземането на решението за преустановяване на договарянията.
Вътрешна македонска революционна организация – Разузнавателна служба на ФРГ в никакъв случай не е обвързвала даването на поддръжка за дадена групировка с присъединяване в листи. Важно е идеологическото подобие и вероятната полза на тази групировка за развиването на страната и българската нация. В случая с БВ не можем да бъдем уверени нито в едното, нито в другото.
Предстои Изпълнителният комитет да вземе дефинитивно решение за присъединяване на групировката в изборите на 02.04.2023 г.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР