ВМРО предлага колите с газови уредби да плащат 50% по-нисък

...
ВМРО предлага колите с газови уредби да плащат 50% по-нисък
Коментари Харесай

ВМРО предлага данъчни облекчения за колите с газови уредби

ВМРО предлага колите с газови уредби да заплащат 50% по-нисък налог. Предложението за промени в Закона за локалните налози и такси е на съпредседателя на ПГ на " Обединени патриоти " и заместник-председател на Вътрешна македонска революционна организация Искрен Веселинов.

В него е планувано понижение с 50 на 100 на налога върху ППС с механически позволена оптималната маса до 3,5 т, ползващи автомобилни газови уредби (АГУ). Сред претекстовете е, че - съгласно вносителя, не е обосновано изказванието, че притежатели на такива коли могат да инсталират АГУ, само че да не го употребяват.

Икономическата логичност в 99% от случаите демонстрира, че инсталираните устройства се употребяват предвид на финансово по-изгодното гориво, разясняват от Вътрешна македонска революционна организация. От друга страна, контролът върху ползвателите на АГУ е извънредно непоколебим и изчерпателен, като всяка една уредба минава прегледи и наложително е съпроводена с паспорт.

Предложеното изменение и допълнение на Закона за локалните налози и такси е подбудено от въведената с измененията в закона от 2018 година нова идея за установяване на налога върху транспортните средства - за леки и товарни коли с механически позволена оптималната маса не повече от 3,5 т той се дефинира по формула, включваща два съставния елемент - веществен и екологичен, се добавя в прессъобщението.

Екологичният съставен елемент е обвързван с екологичните характерности на автомобила и съставлява коригиращ коефициент, който отразява екологичната категория на автомобила, която е обвързвана с европейските стандарти за изгорели газове (Евро 1, 2, 3, 4, 5 и 6), който обезпечава облекчение на притежателите на коли с категория " Евро 4 ". Допълнително утежнение за притежателите на коли с по-ниска екологична категория, или изчезнала такава, допринaся и за премахването на данъчни облекчения за транспортните средства с настоящо катализаторно устройство.

Идеята на тази смяна е учредена на правилото " замърсителят заплаща " или въвеждане на данъчни облекчения за притежателите на коли, които подхождат на високите екологични стандарти, и усложнения за тези, които не подхождат на такива и замърсяват околната среда повече.

Европейското законодателство дава опция за засвидетелствуване на екологичността по всевъзможен различен метод отвън документа, по тази причина във връзка с МПС с в допълнение инсталирани газови уредби вписването на уредбата в талона би следвало да се одобри като доказателство за висока екологичност и би трябвало да бъде прието като фактор за понижаване налога на моторното транспортно средство, считат от Вътрешна македонска революционна организация. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР