ВМРО поиска от новото управление да инициира референдум по спорните

...
ВМРО поиска от новото управление да инициира референдум по спорните
Коментари Харесай

ВМРО иска от правителството референдум за РСМ, започва подписка

Вътрешна македонска революционна организация изиска от новото ръководство да инициира референдум по противоречивите въпроси с Република Северна Македония .

На митинг пред Президентството се събраха членове на партията, измежду които ръководителят и някогашен боен министър Красимир Каракачанов и евродепутатът Ангел Джамбазки. Протестът е във връзка по тематиката, призован от президента Румен Радев.

Пред медиите Ангел Джамбазки разяснява, че по въпроса с РСМ има ясно изразена българска воля. Много референдуми сме правили, настояваме за референдум и лицата, които могат по Конституция да го създадат, сподели той и вметна по думите му " задявка ": Доколко са я чели Конституцията, само че би трябвало да го създадат ".
 Преди съвещанието на КСНС за Северна Македония - какво чакат специалистите
Преди съвещанието на КСНС за Северна Македония - какво чакат специалистите

Надеждите са в договарянията да има прагматизъм и натурализъм

Ако не го създадат, ще създадем подписка и ще свикаме народен референдум, само че въпросът би трябвало да е България съгласна ли е даде единодушие за начало на договарянията с РСМ, в случай че извърши изчерпателно следните български условия? Не е антагонистично, уточни Джамбазки.

Това ръководство няма мандата и силата да промени взетото до момента решение за Северна Македония, добави още Джамбазки. Ако се гласоподава външният министър да стартира договаряния, то ще анулира предното решение. Нека да не бързат, изиска още Джамбазки.

Той държа тирада и на микрофон, в която прикани членовете на КСНС " спокойно и цивилизовано и по български да не предават ползите на македонските българи , да не предават паметта на нашите предшественици, да не предават нашето национално схващане, самоопределяне, национална история, традиция и просвета ".
 Кирил Петков: Не променяме позиции по отношение на Р. Северна Македония
Кирил Петков: Не променяме позиции по отношение на Р. Северна Македония

Ще покажем разликата сред положителни пожелания и действителни резултати

На КСНС би трябвало да вземете едно-единствено решение - подкрепяте позицията, гласуваната декларация на предходното Народно заседание - да не се отстъпва от решението на Министерски съвет и да се изисква недвусмислено и цялостно осъществяване от страна на управляващите от РСМ на следните точки - първо признание и гарантиране всички цивилен и политически права , правото на съдружие, самоопределяне, политическо посланичество, на македонските жители с българско национално съзнание, второ - преустановяване неотложно на държавно проведения език на омразата от управляващите на страната , ориентиран към българската нация, трето - от учебниците по история да бъдат отстранени текстовете, унижаващи българското културно завещание, възвръща всички български мемориали, гробища, монументи на територията на РСМ.

Каракачанов също прикани от трибуната на митинга България да съблюдава подписания контракт и да не се предават българските ползи за РСМ.

Основният афиш на митинга през днешния ден бе: " Македония е българска ".

Припомняме, България и районен съд Македония сътвориха по историческите и просветителни въпроси вследствие на сред Република България и Република Македония. Той бе подписан на 1 август 2017 година и влезнал в действие на 14 февруари 2018 година Още първото съвещание на комисията означи дребен и Средновековието. Една година по-късно обаче работата на комисията зацикли и макар всички предизвестия от страна на българските представители се стигна до наложено Преговорната рамка за Република Северна Македония и Албания.
 Захариева не вижда опасност за националната ни сигурност от РСМ
Захариева не вижда опасност за националната ни сигурност от РСМ

Външната политика - измежду дребното неща, по които сме постигнали национално съгласие
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР