ВМРО настоява за проверка на съдебния състав, който освободи предсрочно

...
ВМРО настоява за проверка на съдебния състав, който освободи предсрочно
Коментари Харесай

ВМРО иска дисциплинарно производство срещу съдиите, освободили Полфрийман

Вътрешна македонска революционна организация упорства за инспекция на правосъдния състав, който освободи предварително на независимост Джок Полфрийман. Тази заран младежката организация на партията внесе искане във Висшия правосъден съвет /ВСС/ за дисциплинарно произвеждане против съдиите, защото се съмняват в тяхната безпристрастност и самостоятелност.

Припомняме, че Полфрийман бе наказан у нас на 20 години затвор поради убийството на студента Андрей Монов в центъра на София, осъществено през 2007 година Тричленен състав на Апелативен съд – София, с ръководител Калин Калпакчиев и членове Весислава Иванова и Виолета Магдалинчева, реши да го освободи предварително.

„ Решението е взето под напън, както от български организации, по този начин и от интернационалните. Очевидно това решение опонира и на морала, и на справедливостта. Внасяме искане за дисциплинарно произвеждане, за инспекция на съдиите по отношение на тяхната безпристрастност и самостоятелност, също по този начин и при разкриване на процесуални нарушавания, да бъде върнато за преразглеждане на различен състав на съда “, изясни Михаил Петров от младежката организация на Вътрешна македонска революционна организация.

Според депутата от Вътрешна македонска революционна организация Юлиан Ангелов избрани български съдии извършват външни поръчки.

„ Определени съдии си разрешават да хвърлят леке върху цялата правосъдна система и това е неприемливо. Определени съдии извършват външни поръчки. Български хелзинкски комитет непосредствено пази правата на убийци и изнасилвачи. Питам аз БХК чии права пази - на естествените хора, които са потърпевши, или на убийците. За нас е значимо тези съдии да бъдат осъдени и отстранени от правосъдната система, с цел да не може повече сходни хора да лишават обществото от правдивост “, настоя той.-->

Според него Джок Полфрийман освен не се е поправил, каквито са претекстовете на съда, а се е държал и безочливо при освобождението си от пандиза.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР