ВМРО излезе на митинг-концерт пред Министерския съвет в 17:30 ч.

...
ВМРО излезе на митинг-концерт пред Министерския съвет в 17:30 ч.
Коментари Харесай

Володя Стоянов и Илия Луков пяха македонски песни на бунта на ВМРО

ВМРО излезе на митинг-концерт пред Министерския съвет в 17:30 ч. поради отбраната на националния интерес в Северна Македония.

Според Красимир Каракачанов актуалното държавно управление и министър председателят Кирил Петков се готвят да извършат национално изменничество. " По стъпките на предателя Георги Димитров вървят и те. Под външен напън от страни, които са сякаш наши сътрудници, се желае България да отдръпна ветото и да си отдръпна претенциите към Скопие, а Скопие възпитава следващото потомство в Македония с езика на омразата към всичко българско и към българите. Без да подсигуряват правата на българите в Северна Македония ", счита Каракачанов.

" Киро, оставка ", " Македония е българска ", " Не предавай Македония " - гласят лозунгите на митинга.

Напрежение се сътвори сред протестиращите и полицията, тъй като желаеха да тръгнат на шествие, само че униформените ги стопираха поради другият митинг на „ Възраждане”, който се организира в същия миг. От Вътрешна македонска революционна организация упрекнаха кмета на София Йорданка Фандъкова, че е позволила да се провеждат два митинга по едно и също време.

На митинга националните артисти Илия Луков, Володя Стоянов и оркестър „ Шевица “ извършват български национални песни от македонския край.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР