Вместо през деня да стоят по двама-трима полицаи в колите

...
Вместо през деня да стоят по двама-трима полицаи в колите
Коментари Харесай

Полицаите тръгват по улиците на градовете пешком

Вместо денем да стоят по двама-трима служители на реда в колите на сянка някъде, служителите на реда ще патрулират из улиците пешком, с цел да следят онлайн с очите си публичния ред, с цел да може там, където има нарушаване, незабавно да вземат отношение. Това ще се отнася за патрулно-постовата работа през светлата част на денонощието.

Това съобщи вътрешният министър Бойко Рашков пред публицисти след присъединяване си в днешното съвещание на отрасловата парламентарна комисия.

Рашков изясни, че е основана организация за огромните градове за работа на патрулно-постовите служби. Напоследък има повече служители на реда по улиците, само че това не значи, че ние сме назначили повече служители на реда в София и в страната, сподели той.
 По 20 произшествия приблизително за една нощ в София
По 20 произшествия приблизително за една нощ в София

Институтът за пътна сигурност сигнализира за непълен надзор на придвижването

Полицаите няма да оставят сами, а ще бъдат най-малко по двама. Там, където не може да се покрие територията на огромния град с жива мощ, ще влезе в действие техниката. Градът би трябвало да се насити с такава техника , настоя Рашков.

На въпрос за изпратеното известие от ГЕРБ, че Министерство на вътрешните работи отхвърля да взе участие вза корист с евросредства, Рашков означи, че ГЕРБ сега са в акция и търсят всевъзможни благоприятни условия и мотиви да споделят какъв брой неприятно е Министерство на вътрешните работи на Бойко Рашков. Въпреки това силовият министър в оставка съобщи, че не обръща внимание на такива изказвания на опозицията.
 Увеличават командировъчните на чиновниците в Министерство на вътрешните работи
Увеличават командировъчните на чиновниците в Министерство на вътрешните работи

Бойко Рашков издаде заповед, с която парите за командировка се усилват на до 60 лева

По време на съвещанието на комисията Рашков уточни, че страната заплаща разноските за защитата на човек с 50 страници правосъдно досие, като този човек се употребява от прокуратурата за очевидец. Охраната се реализира от органите на Министерство на вътрешните работи.

Самият министър съобщи, че няма механизми, посредством които да се получи информация в Министерство на вътрешните работи, докога този човек ще бъде охраняван за сметка на държавния бюджет.

Бойко Рашков бе питан и за извършен разпит на притежателя на ЦСКА Гриша Ганчев в ГДНП. Той е бил по висящи каузи , само че вътрешният министър съобщи, че не разполага с информация. А и да разполага с такава, не би могъл да я заяви пред депутатите.
 Върховен касационен съд оправда дефинитивно Гриша Ганчев за укриване на налози
Върховен касационен съд оправда дефинитивно Гриша Ганчев за укриване на налози

Остава в действие решението на Апелативния спецсъд

Тема беше и злополука с, която стана в София тази нощ.

Според Бойко Рашков не може да вървим по пътя на повишение на наказванията в Наказателния кодекс и това не би било същинско решение. Трябва да се обърне по-сериозно внимание на профилактиката и своевременното реагиране.

Рашков съобщи, че би трябвало да има последователност на наказването за тежката злополука за възпиращо деяние. Трябва да се погледнат нормите в закона и да се планува нещо доста съществено, настоя министърът на вътрешните работи в оставка.
 Джигитът Георги Семерджиев съответен, едвам мълчи Обновена
Джигитът Георги Семерджиев съответен, едвам мълчи

Той е арестуван в София откакто умъртви с джипа си две дами и избяга
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР