Вместо него пред комисията се яви бившият енергиен министър Александър

...
Вместо него пред комисията се яви бившият енергиен министър Александър
Коментари Харесай

Кирил Петков не отиде на комисията за „Джемкорп”, по-важен бил парламентарният контрол


Вместо него пред комисията се яви някогашният енергиен министър Александър Николов

Кирил Петков отхвърли да се яви на комисията за меморандума с „ Джемкорп ”, където дружно с Асен Василев и Лена Бориславова трябваше да бъдат изслушани. Съпредседателят на Политическа партия разгласи, че за него било по-важно да остане в зала, тъй като „ на този парламентарен надзор по-важно е да изслушаме министър Шишков къде са парите от „ Хемус ”, в сравнение с да се занимаваме с ГЕРБ и чуването за Джемкорп ”.

Петков въпреки всичко изпрати някогашния енергиен министър Александър Николов на комисията, която се организира сега.

На брифинг в Народно събрание Петков още веднъж уверяваше публицистите, че меморандумът е необвързващ и правно доброволен. Това го пишело още на първия ред в документа.

„ С решение на Министерски съвет в оперативно съвещание взехме решение да го прекратим, има явен доклад и документите от оперативното съвещание, той е в деловодството на Народно събрание ”, уточни още експремиерът.

Освен това към този момент има подписан отвод от каквито и да е искания за българската страна, както от „ Джемкорп ”, по този начин и от IP3 няма да влизаме в цирковете на ГЕРБ, омръзна ни ”, добави Петков.

Според „ Промяната ” ГЕРБ опитвали да вкарат несъществуваща тематика в дневния ред, с цел да се „ пусне димка и да не видят главните тематики ”. А измежду тях това е неналичието на бюджет. Половината население чака нов бюджет, изключително пенсионерите и работещите на минимална работна заплата, считат от партията.

Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР